FC Fredericia kylede AaB ud af pokalturneringen

FC Fredericia leverede en pokaloverraskelse, da de sendte AaB ud efter en forrygende første halvleg, hvor sejren blev grundlagt.

Der bør være stor forskel mellem et hold fra mesterskabsslutspillet i Superligaen og et midterhold i NordicBet Ligaen.

Det var der i den grad også i de første 45 minutter mellem FC Fredericia og AaB, men overraskende nok var det hjemmeholdet, som spillede nordjyderne baglæns ud af banen. Ved pausen stod der 3-0 til FC Fredericia på to mål af Dennis Høegh og en scoring af Denis Fazlagic.

Det rystede AaB-lejren i så høj grad, at Morten Wieghorst allerede inden pausen havde valgt at hive Kasper Kusk ud til fordel for Frederik Børsting, og den indskiftede midtbanespiller kom i fokus i begyndelsen af anden halvleg.

Rasmus Würtz spillede en fantastisk bold i rummet mellem FC Fredericias forsvar og mål, og her dukkede Frederik Børsting op og reducerede til 3-1. Det gav håb om et comeback hos AaB, der kort forinden havde brugt samtlige udskiftninger.

AaB var dog ikke i stand til at lægge et ordentligt pres på FC Fredericia, og Superliga-mandskabet måtte indse, at de ikke kunne komme sig over en forfærdelig første halvleg.

FC Fredericia er nu overraskende klar til semifinalerne i DBU Pokalen. I forvejen har Brøndby og Silkeborg kvalificeret sig til semifinalerne. I morgen aften mødes Hobro og FC Midtjylland i en direkte duel om den sidste plads.