2017-06-18 10:58
Foto: Getty Images

Dem der laver reglerne - International Football Association Board - har fået nye idéer. Vi har samlet en række af dem her.

Nogle ville nok sige, at nu stikker det helt af. Den lovgivende magt i fodboldens verden, International Football Association Board, er nu kommet med en række, lad os sige, interessante forslag til regelændringer i fodboldloven.

Et af de mest banebrydende regler handler om, at kampe ikke længere skal vare 90 minutter, men derimod 60 minutter, hvor man spiller effektivt. Det vil sige, at uret bliver pauset, når spillet stopper. Dét forslag skyldes primært, at der er meget spildtid i løbet af en kamp.

Andre forslag handler blandt andet om, at man gerne må spille til sig selv på et frispark, hjørnespark eller målspark. Dertil er der også et klarere regelsæt omkring "hånd på bolden". I den forbindelse er der også forslag om, at en scoring med hånden give rødt kort.

Hvis en bold bliver "reddet" med hånden fra en markspiller, så skal dommeren også kunne dømme mål. Endvidere må man ikke "følge op" på et straffespark. Når det er brændt, er der målspark uanset hvad. 

I straffesparkskonkurrencer vil der måske være "ABBA". Det handler om, at Hold A først sparker, hvorefter Hold B har de to næste skud, og så er det Hold A igen.

Nogle af idéerne bliver testet ved Confederations Cup. Hele molevitten af regler kan ses her.

SENESTE NYT...
OP | NED