• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Morten Jørgensen

Football Leaks: Andreas Christensen og hans far indblandet i kontraktsnyd

Foto: Getty Images

Andreas Christensen og landsholdsspillerens far ser nu ud til at blive involveret i en sag om snyd, som Football Leaks har afsløret.

Af Morten Jørgensen

Chelsea ser ud til at have handlet forkert i klubbens måde at få Andreas Christensen til klubben.

For seks år siden var den danske landsholdsspiller, som dengang blot var 15 år, et meget lovende talent, og der var stor efterspørgsel efter hans kvaliteter, men det blev Premier League-klubben, Chelsea, som løb med danskerens underskrift.

Med ved forhandlingsbordet sad Sten Christensen – Andreas’ far. Han var til stede, da han også fungerede som sin søns agent, men pludselig fik han også en anden jobtitel.
Han blev talentspejder i Chelsea.

Politiken er kommet i besiddelse af informationer fra lækkede dokumenter gennem Football Leaks, og her viser det sig, at Sten Christensen blev ansat som talentspejder den 1. juli 2012. Det var samme dag, som Andreas Christensen officielt tiltrådte i London-klubben.

Sten Christensen havde ikke tidligere erfaring med at finde talentfulde fodboldspillere, og samtidig stod han også til at få en rigtig god løn. En fireårig kontrakt ville indbringe ham fem millioner kroner.

I de lækkede informationer bliver Sten Christensens kontrakt med Chelsea også omtalt som forældresalær.

Hovedpersonen selv har dog slet ingen kommentarer til informationerne.

- Prøv at høre, det er en historie, som I har fået fra en eller anden ukrainer eller sådan noget. Det har jeg slet, slet ingen kommentarer til overhovedet, fortæller Sten Christensen til Politiken.

I Premier Leagues regler står der, at klubber ikke må forsøge at lokke en spiller til at skrive kontrakt ved at tilbyde en person knyttet til ham penge.

Superliga

Mere Superliga

Fokus