Generelle

Fra Lloret de Mar til landsholdet

Som ung valgte han en festlig ferie med vennerne fra gymnasiet frem for en EM-slutrunde. Alligevel er Jesper Bech den eneste fra årgang 1982, der har nået A-landsholdet

I 2001 var 19-årige Jesper Bech et varmt emne til at komme med U/18-landsholdet til EM, men han foretrak en festlig ungdomsferie med vennerne i stedet.

- Rejsen var bestilt lang tid i forvejen, vi var ni drenge fra gymnasiet som skulle afsted og have nogle glade dage. Jeg var 19 år, fodbold og skole fyldte 10 måneder om året, så nu var ferie sagen. Jeg var lige kommet ind omkring landsholdet og tvivlede på, at jeg havde den store chance for at blive udtaget til EM-slutrunden, så derfor valgte jeg ferien, siger Jesper Bech til Tipsbladet.

Her ni år efter kan man konstatere, at Silkeborg-spilleren trods beslutningen dengang om at vælge fest før fodbold, er den eneste fra sin årgang 1982, der har præsteret at gå hele vejen til A-landsholdet.

- Det overrasker mig da meget, at jeg er den eneste fra 1982. Jeg har været heldig at komme med senere, bl.a. fordi andre er blevet skadet, siger han.

Jesper Bech mener ellers ikke, at årgang 1982 er så dårlig, som det kunne se ud til.

Læs hvad der skete med de største talenter fra 82 i Tipsbladet Indsigt, der bringer andet afsnit af serien "Født i firserne".

Tipsbladet udkommer hver tirsdag og fredag. Få Tipsbladet ind ad døren hver uge!