• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Den tidligere landsholdsspillere Michael Gravgaard har nu fået den franske arbejdsskadestyrelses ord på, at han ikke er fodboldinvalid. Gravgaard er dermed på papiret aktiv igen, men det er ikke ensbetydende med, at han kan trække støvlerne på igen med det samme.

Af Søren Hanghøj Kristensen

"Du er fodboldinvalid". Sådan lød meldingen i begyndelsen af august fra den franske klub FC Nantes til den tidligere FCK- og landsholdsspiller Michael Gravgaard. Men danskeren var langtfra enig. Han pudsede advokater fra den franske spillerforening på sagen, som blev bragt for arbejdsskadestyrelsen. Efter nogle ugers behandlingstid har den franske instans nu taget stilling til, om Michael Gravgaard har ret i, at han fortsat er fuldt arbejdsdygtig og kan spille fodbold, eller om hans franske klub taker sandt, når de hævder det modsatte. Afgørelsen kom i starten af denne uge - med Gravgaard som sejrherre.

Læs også: Gravgaard: Jeg er IKKE fodboldinvalid

- Den franske arbejdsskadestyrelse har trukket deres invaliditetserklæring tilbage, så med et fingerknips er jeg pludselig ikke fodboldinvalid mere, siger Michael Gravgaard til tipsbladet.dk med ironi i stemmen.

Den danske forsvarsspiller mener på ingen måde, han nogensinde har været fodboldinvalid, og det har han altså nu det franske systems bekræftelse på. Men arbejdsskadestyrelsens kendelse betyder ikke, at han kan finde fodboldstøvlerne frem fra gemmerne.

- Som vi snakker nu er jeg aktiv spiller, men det er ikke ensbetydende med, at jeg kommer til at spille igen med det samme. Rent praktisk ændrer det ikke så meget, men juridisk giver det mig ret, forklarer Gravgaard.

Læs også: Michael Gravgaard ramt af tavshed

Grunden til at Gravgaard ikke bare kan spille igen, er at Nantes stikker ham en kæp i hjulet. I realiteten burde klubbens læge - på baggrund af arbejdsskadestyrelsens beslutning -  give danskeren en midlertidig licens til at spille. Men den franske klub trækker tiden.

- Jeg mødte til træning med mine støvler i går, men de sendte mig hjem igen under påskud af, at de ikke turde lade mig træne af forsikringsmæssige årsager. Så henover de næste uger skal jeg gennemgå nogle medicinske tests. De vil helt sikkert vise, at jeg er rask, og så kan jeg forhåbentlig spille fodbold igen, slutter Michael Gravgaard.

Om det så bliver i franske FC Nantes er et åbent spørgsmål, for danskeren ved ikke, hvad klubben har tænkt sig at gøre, når de medicinske tests er i hus.

Superliga

Mere Superliga

Fokus