• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Ole Hoffskov

Fredericia-direktør: Største kamp i klubbens historie

Fredericia-direktør: Største kamp i klubbens historie
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Fredericias direktør Stig Pedersen glæder sig afsindigt til pokalsemifinalen mod Silkeborg IF, som er en historisk kamp for den jyske NordicBet Liga-klub.

Af Ole Hoffskov

Onsdag klokken 17.30 markerer et historisk tidspunkt for NordicBet Liga-klubben FC Fredericia.

Her fløjtes der op på Monjasa Park til semifinalen i DBU Pokalen mellem FC Fredericia og Silkeborg IF, og dermed skal de kæmpe om en plads på den ene banehalvdel til finalen i Telia Parken den 10. maj. At et hold udenfor den bedste danske fodboldrække går i pokalfinalen er et særsyn i dansk fodbold. Ikke siden 2006, hvor 1. divisionsklubben Randers FC slog Esbjerg i finalen, har et hold udenfor Superligaen været blandt de sidste to.

Den tradition har FC Fredericia en gylden mulighed for at bryde onsdag aften, og man er allerede begyndt at bide negle i den gamle militærby.

- Det har da kriblet i maven i noget tid, og det har været dejligt, at vi efter kampen mod Nykøbing FC i fredags har kunnet fokusere fuldt ud på den her kamp. Det er den største enkeltstående kamp i FC Fredericias historie, og det er vel også den største kamp i mange år i hele trekantsområdet. Den har sat sit præg på hele Fredericia som by, og vi forventer mange mennesker – omkring 4.000, siger FC Fredericia-direktør Stig Pedersen til tipsbladet.dk.

Han fortæller, at det er tydeligt at mærke, at pokalsemifinalen mod Silkeborg IF er noget ganske særligt. 

- Der er en masse lavpraktiske ting, som adskiller denne kamp fra vores øvrige. Vi sælger eksempelvis nummererede siddepladser, hvilket vi ikke gør normalt, og så har vi dobbelt så mange til spisning før kampen. Vi har kaldt alle frivillige ind, og det bliver uden tvivl en rigtig sjov aften, fortæller Stig Pedersen.

FC Fredericia har på vejen til semifinalen slået Esbjerg fB, Romdrup-Klarup GF, AGF, HB Køge og senest AaB ud af turneringen, så holdet er på ingen måde kommet sovende i semifinalen, og Stig Pedersen ser da også gode muligheder for en finaleplads.

- Hvis vi mødte Silkeborg IF ti gange, ville de vinde de fleste, men vi har en del spillere, som har Superliga-erfaring, og vi har jo drillet flere Superliga-hold i denne sæson. Det er heller ikke så længe siden, vi tvang FC København ud i forlænget spilletid, siger direktøren og tilføjer:

- Vi skal ramme vores højeste niveau, og det behøver Silkeborg IF ikke på samme måde, da de har et bedre hold end os, men så er forskellen på deres placering i Superligaen og vores placering i Nordic Bet Ligaen heller ikke større. Jeg er rigtig glad for, at vi har hjemmebane. Silkeborg havde været større favoritter på hjemmebane.

- Når man ser isoleret på de tre hold, vi kunne trække, er Silkeborg selvfølgelig den bedste lodtrækning, fordi de er det svageste hold i sammenligning med Brøndby og FC Midtjylland. Men de kommer helt sikkert til Fredericia med motivationen helt i top, og jeg tror da også, det er en meget stor dag for Silkeborg IF. Ja, det er velsagtens den største kamp for vores tidligere cheftræner, Peter Sørensen, i spidsen for Silkeborg.

Skulle finalepladsen glippe på selve målstregen for FC Fredericia, vil denne sæsons pokalmarch under alle omstændigheder gå over i historien i den jyske klub.

- Uanset hvad så er det en stor præstation for FC Fredericia, at vi er nået så langt, og jeg er glad for, at vi har prioriteret pokalturneringen så højt, slutter Stig Pedersen.

FC Fredericia er nummer seks i NordicBet Ligaen. 


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus