• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Anders Dehn

Fremad-træner får drøm opfyldt mod AGF: Jeg skal ikke bare kukkelure

Foto: Aarhus Fremad

Morten Mølkjær er cheftræner for Aarhus Fremad, århusianer og tidligere U-træner i AGF. Han har altid drømt om at stå på sidelinjen på Ceres Park, og onsdag får han chancen, når der er lokalopgør i Sydbank Pokalen.

Af Anders Dehn

Lige uden for Århus ligger Mårslet, hvor Morten Mølkjær vokset op. Kører man derfra via Christian X's Vej ind mod Ceres Park inde i Århus, kommer man forbi Fredensvang, hvor Mølkjær i otte år havde sin daglige gang som træner i AGF's ungdomsafdeling.

Han følger i det hele taget AGF tæt, så han kender vejen, når han og Aarhus Fremad på onsdag lægger vejen forbi byens store fodboldstadion til et sandt lokalopgør i Sydbank Pokalen. Her får Mølkjær omsider lejlighed til at være en af dem, der kan påvirke det, der sker på banen.

Læs også: Aarhus Fremad glæder sig til lokalbrag: Mange tager ud og ser AGF spille

Ofte har han siddet på tribunen som tilskuer eller U17-træner, men nu er det alvor for ham og hans hold, så onsdagens opgør har fået et kryds, fedt kryds i kalenderen.

- Jeg forsøger at følge så godt som muligt med i, hvordan det går AGF, og jeg glæder mig rigtig meget til den her kamp. Det bliver en stor kamp for alle i Aarhus Fremad, men helt personligt glæder mig til at komme derud og stå, som man også har drømt om. Stå på Århus Stadion og været en aktør, ikke bare sidde som U17-træner og kukkelure, men være en del af kampen, siger Morten Mølkjær til tipsbladet.dk.

Læs også: Pokalopgør rykkes til Ceres Park

- Jeg har spillet lilleput- og drenge-fodbold i AGF og selv fået lov til at være bolddreng, så selvfølgelig går man da og drømmer om Århus Stadion og det, Århus kan, som man også så mod Brøndby i søndags. Det er en god mandag i Århus, når AGF har vundet over Brøndby. Det er vi alle glade over. Der holder vi alle sammen sammen.

Selv om de lavest rangerende hold normalt har hjemmebane i pokalturneringen, er opgøret blevet flyttet til Ceres Park, så det kan vises på tv. Der kommer næppe over 15.000, som der gjorde mod Brøndby, men stadion stadig har en storhed over sig, som cheftræner Mølkjær håber, at han spillere lader sig inspirere af.

- Jeg prøver at sige til nogle af vores spillere, at det er det, de skal drømme om: at spille i Superligaen og gerne i AGF, lidt a la Jens Stage, der kom ude fra Lyseng og Brabrand, for det giver bare noget mere, når man er fra byen og spiller for byens hold.

Morten Mølkjær er ikke den eneste Fremad-aktør, der har drømt om at være med, når det går løs på den store arena for enden af Stadion Allé, for 10 af spillerne i hans 2. divisionstrup har en fortid i AGF. Men også nogle af AGF'erne har en fortid under Mølkjær, der har trænet folk som Nimo Gribenco, Benjamin Hvidt og Magnus Kaastrup.

De unge spillere får ikke megen spilletid på AGF's førstehold i øjeblikket, men kunne komme i spil i pokalkampen. Deres gamle træner håber det bedste for dem - alle andre dage end på onsdag.

- Det bliver sjovt. De er dygtige, og de er blandt de bedste i deres årgang herhjemme. Jeg kunne se i går, at både Hvidt, Sebastian Hausner og Kaastrup er udtaget til U19-holdet, så det er gode, solide fodboldspillere, der skal lige have noget hår på brystet, siger Morten Mølkjær.

- Jeg håber bare ikke, de viser det mod Aarhus Fremad. Man vil altid det bedste for dem, man har trænet, men jeg håber ikke, de folder sig ordentlig ud mod os, siger han med et grin.

Netop muligheden for, at kollega David Nielsen sender nogle af de unge knægte i aktion, giver Fremad en chance for at vinde, mener han.

- Ryster de posen, er spørgsmålet, hvor godt de er spillet sammen. Vi har et hold, som er fint spillet sammen, og som ikke har behov for dosering. Vi kan gå all in og jagte 10-20 procents chance og give den alt, hvad den kan trække. Det er vel det, vores chance er. 80-10-10 eller 70-20-10 procent, siger Morten Mølkjær om henholdsvis AGF-sejr, uafgjort og Aarhus Fremad-sejr.

Der er kickoff onsdag klokken 18.30.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus