• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Ole Hoffskov

Henrik Pedersen kan blive fyret onsdag: Dansk viceanfører bakker op

Henrik Pedersen kan blive fyret onsdag: Dansk viceanfører bakker op
Foto: Getty Images

Bestyrelsen i Eintracht Braunschweig kan fyre cheftræner Henrik Pedersen onsdag. Frederik Tingager fastslår, at han oplever massiv opbakning til sin landsmand i den tyske klub.

Af Ole Hoffskov

Da Henrik Pedersen stod op tirsdag morgen, var det som cheftræner for Eintracht Braunschweig - når han går i seng onsdag aften, kan det være som arbejdsløs. 

Eintracht Braunschweig har fået en forfærdelig start på sæsonen og er sidst i den tyske 3. Liga efter 11 kampe. Holdet rykkede i sidste sæson ud af 2. Bundesligaen og bør derfor være et af de stærkeste hold i 3. Liga, men har foreløbig været det dårligste. Og det har fået sædet til at brænde under Henrik Pedersen, der overtog styringen i den tyske klub i sommer.

Læs også: Købt eller solgt? Dansk træner til diskussion onsdag

Eintracht Braunschweigs bestyrelse diskuterede søndag Henrik Pedersens fremtid på et møde, men nåede ikke frem til en konklusion. Onsdag mødes de igen og skal træffe en beslutning vedrørende den danske cheftræner.

Denne beslutning venter man spændt på i spillertruppen, og danske Frederik Tingager, der er viceanfører i klubben, er slet ikke i tvivl om, hvad han håber på.

- Som viceanfører føler jeg, at jeg gerne vil kommentere på Henriks situation, og jeg kan kun sige, at der er fuld opbakning til ham i hele spillertruppen. Det er i hvert fald ikke på grund af Henrik, at vi er havnet i den her situation, for han har gjort sit job på fornem vis. Det lyder måske dumt, men vi har været utroligt uheldige i den her sæson – det har virkelig været stolpe ud. Derfor er vi på sidstepladsen, men jeg synes ikke, der er en finger at sætte på trænerarbejdet, siger Frederik Tingager til tipsbladet.dk.

At du som dansker og viceanfører bakker op om Henrik Pedersen er nok ikke så overraskende, men er du sikker på, at han har opbakning hele vejen rundt?

- Jeg oplever, at der er opbakning fra hele spillertruppen. Jeg har også snakket med vores anfører, Stephan Fürstner, og han fortæller, at han også kun møder opbakning til Henrik i truppen. Det er en god træner, og han er rigtig god til at arbejde med mennesker, så det er én som ham, vi har brug for. Henrik overtog et helt nyt hold og har implementeret en helt ny spillestil, og det vil selvfølgelig tage tid. Jeg synes, han har tacklet situationen på en meget flot måde, siger midtstopperen.

Når man er på sidstepladsen, er det vel helt forståeligt, at sædet brænder under træneren?

- Det er helt forståeligt. Når det går dårligt for et fodboldhold, så er det trænerens hoved, der kan ende på fadet, og det er en del af gamet. Vi har underpræsteret i denne sæson rent resultatmæssigt, så selvfølgelig er der kommet et fokus på Henrik som træner. Det kan nok ikke være anderledes, men jeg kan kun understrege, at opbakningen til ham ikke kunne være større.

Den tidligere OB-spiller fastslår, at det er en meget svær periode for Eintracht Braunschweig, og at de dårlige resultater er kommet fuldstændig bag på alle i klubben. 

- At vi er på sidstepladsen, var der absolut ingen, der havde regnet med, og det er selvfølgelig en forfærdelig og trist følelse. Det er helt klart den sværeste periode i min hidtidige karriere. Vi var lige kommet os over skuffelsen ved nedrykningen, og nu står vi så midt i det her. Men sådan er fodbold – på godt og ondt, siger Frederik Tingager.

Onsdag mødes bestyrelsen i Eintracht Braunschweig, og her er det altså ikke usandsynligt, at Henrik Pedersens fyreseddel underskrives. Den tyske klub har et dobbelt træningspas tirsdag med Henrik Pedersen i spidsen. Spørgsmålet er, om det bliver hans sidste arbejsdag i klubben. 

- Vi har givet vores mening til kende, men i sidste ende er det selvfølgelig bestyrelsen, der bestemmer, hvad der skal ske. Vi ved godt, at situationen er alvorlig, men vi kan ikke gøre andet end at afvente konklusionen på onsdagens møde og så ellers håbe, at Henrik bliver som træner, slutter Frederik Tingager.

Tipsbladet.dk har forsøgt at få en kommentar fra Henrik Pedersen, men han er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.