• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Ole Hoffskov

Jan Bech Andersen i højt humør før finalen: Banderne bliver, hvor de er

Jan Bech Andersen glæder sig til Brøndbys tredje pokalfinale i træk, og formanden tror på en blå-gul triumf. Han ærgrer sig over, at der ser ud til at være tomme sæder til finalen.

Af Ole Hoffskov

Brøndby IF har de senete par sæsoner været det klart bedste pokalhold i dansk fodbold, og fredag eftermiddag spiller de blå-gule den tredje pokalfinale i træk, når holdet møder FC Midtjylland i Telia Parken. For to år siden tabte Brøndby til FC København, mens sidste sæson bød på en samlet triumf efter finalesejr over Silkeborg IF. 

Både Brøndby og FCM måtte se FC København løbe med det danske mesterskab, men pokaltitlen kan løverne ikke få fingrene i, og der venter helt sikkert et brag af en kamp i nationalarenaen. 

Læs også: Pokaloptakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Jan Bech Andersen, bestyrelsesformand i Brøndby IF, glæder sig, og han krydser fingre for, at han kan være med til at springe champagnepropperne efter sidste fløjt.

- Spændingen er langsomt ved at indfinde sig, siger Jan Bech Andersen til tipsbladet.dk og fortsætter.

Læs også: FCM-direktør tabte en pokalfinale: Det var højdepunktet i min karriere

- Med sædvanlig jysk lune, og måske en smule påtaget og indlært selvværd, har vi med interesse noteret, at FCM har taget favoritværdigheden - det er altid dejligt, når nogen stikker snuden frem. Det skal vi huske. Men vi skal også huske, at FCM måske kæmper med dæmoner, der minder dem om tabte finaler og det faktum, at trods de syvmileskridt, de som klub bestemt har taget, så er pokaltitlen endnu ikke nået til heden.

- Men når vi kigger på tabellen, har de naturligvis ret til at være kålhøgen.

Med to spillerunder tilbage i Superligaen er FC Midjtylland 25 point foran Brøndby IF, og det bakker op om den midtjyske favoritværdighed, men Jan Bech Andersen kan sagtens finde argumenter for, at fredagens finale ender med en Brøndby-sejr.

- Pokalkampe og finaler lever som bekendt deres eget liv. Kulissen bliver speciel og en pokalfinale værdig. To af Danmarks absolut bedste trupper står overfor hinanden med to af Danmarks ‘yngste’ cheftrænere i Superliga- og pokalregi i spidsen - det er interessant, synes jeg. Vores fans er klar og alle glæder sig, og jeg er stensikker på, det samme gælder hos FCM - sådan skal det være. Lad os håbe på en god og sund atmosfære. 

- Jeg forventer en intens kamp med to hold, der vil give alt. FC Midtjylland meldte tidligt ud, at de gik efter The Double, og vi er i vores tredje pokalfinale i træk, så lad os nu give Danmark et brag af en finale og samtidigt lige bruge anledningen til at ønske FC København tillykke med et yderst fortjent mesterskab, siger Brøndby-bossen og tilføjer med et glimt i øjet:

- Jeg kan i øvrigt bekræfte, at vi i dagens anledning og det faktum, at vi spiller i Parken, ikke officielt har bedt om at få stillet banderne tættere på sidelinien.

Ærgrer sig over tomme sæder
Ekstra Bladet kunne onsdag fortælle, at der er en stor risiko for, at der vil være tomme sæder til pokalfinalen, selv om Brøndby-fans har vist enorm interesse for kampen, og klubben uden problemer kunne have solgt mere end de 18.000, det er blevet til.

FC Midtjylland har kunnet afsætte 10.000 til egne fans, og det vil sige, at der er 2-3000 ledige billetter. Umiddelbart virker det oplagt at forære dem til Brøndby IF, der uden problemer vil kunne afsætte dem, men det er ikke en mulighed af sikkerhedsmæssige årsager. I stedet vil de blive udbudt til blandt andre klubberne i Danmarks tre bedste rækker.

Det er en stor skam, fastslår Jan Bech Andersen.

- Det er ærgerligt, at der formentlig er billetter, der går spildt. Det ved jeg 100 procent kunne have været undgået, og vi har været proaktive i stædig modvind, men FCM håbede naturligvis på, de kunne finde nogle ekstra fans til dagen.

- Vi kan dog stadig nå at sælge dem, og jeg kan bekræfte, at vi tager dem, hvis ellers DBU udbyder dem, siger han. 

Pokaltriumf kan ikke redde sæsonen
Brøndby IF har stadig et spinkelt håb om at ende på tredjepladsen i Superligaen, men de blå-gule ender formentlig på en fjerde- eller femteplads. På mange måder har det været en kaotisk sæson for Brøndby, der indledte foråret med at fyre Alexander Zorniger og senere var tæt på at misse mesterskabsspillet.

Derfor vil en sejr i pokalfinalen være et kæmpe boost, men det kan ikke redde sæsonen, lyder det fra formanden.

- Uagtet af resultatet har sæsonen naturligvis ikke været det, vi havde håbet og troet, men sådan er fodbold nogle gange. Vi er dog stolte af at være i den tredje finale i træk, det vidner trods alt om karakter og evnen til at holde fokus, når det gælder. Selvfølgelig går vi ind til finalen for at vinde - alt andet ville være uambitiøst -  og pokalen har stået hos os de seneste 11 måneder. Vi slog FCM på deres bane for nogle uger siden, ligesom vi præsterede ganske fint i en fyldt Parken forrige søndag mod et tændt og ædrueligt FCK-mandskab, så vi er klar til finalen. 

- Men uanset, hvad resultatet bliver, er vi i fuld gang med forberedelserne til næste sæson, slutter Jan Bech Andersen, der altså fortsat mangler at sætte navn på den træner, der skal stå i spidsen for Brøndby IF efter sæsonen.

Pokalfinalen mellem Brøndby IF og FC Midtjylland fløjtes i gang fredag klokken 17.00. 

Superliga

Optakt: Hobro IK - OB

Hobro IK har kun tabt en gang i sæsonen, men OB kommer på trods af tre nederlag i sæsonen fortsat som favorit til sej...

Mere Superliga

Fokus