• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Anders Dehn

Karim Zazas job er i evig fare: Alle er i risikogruppen, hvis vi ikke får succes

Foto: Getty Images

Fyringerne sidder løst i Karim Zazas klub, Al Duhail i Qatar. Hans forgænger som målmandstræner blev eksempelvis fyret efter bare et enkelt nederlag.

Af Anders Dehn

Den mangeårige Superliga-målmand Karim Zaza er glad for sit job. Det er velbetalt, omgivelserne i Qatar er lækre, og han kender de fleste af de ansatte, efter han tidligere har været i klubben. Men måske skal han ikke komme for godt til rette. Han fortæller selv til Nordjyske, at lunten ofte er kort på de kanter.

Zaza fik eksempelvis sit job, efter den tidligere cheftræner og hans målmandstræner blev fyret oven på bare et enkelt nederlag. Så selv om Al Duhail fører ligaen, kan man ikke vide sig for sikker.

Læs også:Dansk træner alene i Qatar: Det værste er, min familie ikke kan komme herned

- Det er ikke andet end mesterskabet, der tæller, så der er pres på. Alle er i risikogruppen, hvis vi ikke får succes. Og det gælder også i forhold til den asiatiske Champions League, hvor vi indtil videre har spillet to kampe med en sejr og et nederlag til følge, siger Karim Zaza til Nordjyske.

Det var meningen, at hans familie skulle flytte ned for at holde ham med selskab, men de planer er indtil videre sat i bero. Qatar er hermetisk lukket af frygt for, at tilrejsende bringer coronavirus med sig ind i landet.

Læs også:Tidligere AaB-keeper forlader Vendsyssel: Har fået gunstigt tilbud fra udlandet

- Det værste er selvfølgelig for mig, at min familie ikke kan komme herned, fordi man fra Qatars side har lukket grænsen. Det er kun dem med Qatar-pas, der må komme ind. Kommer der nogle, skal de i 14 dages karantæne, sagde Zaza forleden til Viaplay Sport Live.

Karim Zaza tog jobbet som målmandstræner i Al Duhail i januar. Han havde tidligere samme job i samme klub, dengang Michael Laudrup var cheftræner der, og den gik under navnet Lekhwiya SC.

Læs også:Det Gyldne Bur: Se alle de tidligere vindere

Læs også:Vendsyssels målmandstræner i kikkerten hos klubber i Superligaen

Læs også:Direktør fratræder sin stilling hos Superliga-nedrykker