Nykøbing FC henter svensker i Oklahoma City
2016-03-30 20:05

Kim Poulsen kan spotte en masse talent i Tanzania - udfordringen er at få talenterne samlet.

Den danske træner Kim Poulsen er ikke bange for at tage imod en udfordring.

Den tidligere Silkeborg-træner kan skrive en lang række danske klubber på CV'et, men han har også været træner i lande som Singapore og Tanzania. I øjeblikket er han tilbage i Tanzania, hvor han i januar blev ansat til at tage hånd om landets unge fodboldspillere. I øjeblikket er han ved at forme et mandskab, der kan begå sig, når Tanzania i 2019 er værter for de afrikanske U19-mesterskaber. Og Kim Poulsen ser mange dygtige spillere i det daglige.

- Jeg vil gerne arbejde tættere sammen med de lokale trænere for på den måde at styrke scoutingen i de forskellige områder af Tanzania. Det er nøglen i forhold til at skabe et bedre og stærkere fodboldhold her i landet. Der er mange talenter i landet, men udfordringen er at finde dem og sætte dem sammen. Det bliver første opgave, siger Kim Poulsen til The Citizen og tilføjer:

- At udvikle ungdomsfodbold er ikke en opgave, man kan placere hos en enkelt eller en lille gruppe mennesker. Også unionen og regeringen må tage ansvar ved at tilbyde træningsfaciliteter og skabe nye programmer og turneringer i forskellige dele af landet.

Kim Poulsen var fra 2012 til 2014 landstræner i Tanzania.

SENESTE NYT...
OP | NED