Mabil og Amini er klar til kvartfinalen efter straffesparksdrama

Australien spillede mandag 120 målløse minutter mod Usbekistan ved de asiatiske mesterskaber, men fire mål i straffesparkskonkurrencen sendte Awer Mabil og Mustafa Amini videre til kvartfinalerne. Her møder de vindere mellem De Forenede Arabiske Emirater og Kirgisistan.

Fans af FC Midtjylland og AGF må kigge langt efter to af holdenes profiler i lidt tid endnu. Awer Mabil og Mustafa Amini, som begge er med Australien til Asian Cup, det asiatiske mesterskab, har netop spillet sig i kvartfinalerne.

The Socceroos mødte Usbekistan i ottendedelsfinalen, og da hverken det ene eller det andet hold scorede i først de 90 ordinære minutter eller i de 30 ekstra minutter, måtte de ud i straffesparkskonkurrence for at finden en vinder. Her var australierne bedst.

De scorede på fire af deres fem spark, og da to usbekiske spillere allerede havde brændt, var der ingen grund til at tage det sidste spark.

Mabil, der scorede to mål i de tre gruppespilskampe, startede som vanligt inde for Australien og blev skiftet ud efter 68 minutter, mens Amini måtte se hele kampen fra bænken. Hans tidligere holdkammerat i AGF Chris Ikonomidis blev skiftet ud i det 96. minut.

Australien kan nu se frem til en kvartfinale mod vinderen af opgøret mellem hjemmeholdet, De Forenede Arabiske Emirater, og Kirgisistan. Det er i skrivende stund i gang, og der står 1-1, som første halvleg nærmer sig sin afslutning.