• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Kenneth Jensen

Makienok blev matchvinder: Det var perfekt

Foto: Getty Images

Danske Simon Makienok scorede sit første mål for Dynamo Dresden mod Regensburg senest, og nu står han foran et vigtigt derby.

Af Kenneth Jensen

Angriber Simon Makienok fra Dynamo Dresden blev matchvinder, da den tyske klub fik en yderst vigtig sejr på 2-1 ude over Regensburg i weekenden. Det var Makienoks første kasse i det tyske, og det var samtidig med til at give klubben kontakt til den øvrige del af rækken.

For med bare 10 runder igen af sæsonen i 2. Bundesliga ligger Dynamo Dresden sidst og med tre point op til Karlsruhe, der ligger tredjesidst og på den plads, der giver playoff om en enkelt plads i rækken næste sæson.

- Jeg havde en rigtig god følelse i kampen. Og at jeg så fik lavet mit første mål, var perfekt. Og det var også stærkt, at vi var i stand til at komme igen i opgøret, siger danskeren til Bild.

Nu venter en endnu en vigtig kamp, når holdet spiller derby mod Aue.

Simon Makienok har en fornemmelse af, at han ved, hvad der er i vente.

- Drengene har fortalt mig, hvor vigtigt kampen er for fansene. I Danmark spillede jeg også nogle derby-kampe. At vi kommer til kampen med en sejr, er enormt vigtigt for selvtilliden. Vinder vi søndag, er vi tilbage i tabellen. Vi har ikke i sinde at give op, siger danskeren.

Simon Makienok har indtil videre spillet to kampe i 2. Bundesliga for Dynamo Dresden. I den første blev han udvist efter seks minutter, og i den anden blev han altså matchvinder. Spændende, hvad den tredje kamp i weekenden bringer for den 29-årige.

---------------------------

Se SønderjyskE - AaB og Brøndby IF - AC Horsens på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AC Horsens

Efter sejre i de første to runder i Superligaen venter nu en helt anden type modstander for Brøndby IF - kan klubben gøre det til alle gode gange tre?

Optakt: AGF - OB

Der venter et traditionsrigt opgør søndag eftermiddag. Kan OB gøre op med sin dårlige AGF-statistik?

Optakt: FC Midtjylland - Randers FC

Midt mellem de to Champions League-playoffkampe skal FC Midtjylland passe sine pligter i Superligaen. Lørdag venter Randers, der har fået en god sæsonstart.