Manchester City snupper trofæet for næsen af Liverpool

Manchester City vandt søndag Capital One Cup-finalen efter dramatisk affære mod Liverpool på Wembley. En affære der måtte helt ud i straffesparkskonkurrence.

Liverpool og Manchester City var søndag begge ude efter den titel, der for begges vedkommende kan blive svær at få igennem Premier League. Derfor var det to a-kæder, der startede på Wembley-græsset, hvor Sergie Agüero havde første halvlegs største chance.

Argentineren driblede igennem, inden Sakho gled og efterlod Simon Mignolet som sidste mand imellem angriberen, bolden og målet. Den belgiske målmand var i fuld længde og reddede fornemt.

Det gjorde han til gengæld ikke – langt fra – efter pausen, hvor Sergio Agüero igen var på spil. Han ventede på løb omkring sig; Fernandinho rundede argentineren, inden den brasilianske midtbane sparkede fra en spids vinkel; bolden gik under den belgiske målmand, der så langt fra godt ud. 1-0.

James Milner havde siden en god chance, efter Daniel Sturridge satte ham op, men den blev ude af nettet, hvad Raheem Sterlings forsøg – endnu større end den engelske landsholdskammerats – også gjorde et par minutter senere.

Yaya Toure og Agüero havde siden gode tilbud og fortsatte de lyseblås dominans. Liverpool havde det altså svært, men lige som man troede, der ingen vej var igennem, kom udligningen. Philippe Coutinho signerede den. Daniel Sturridge sendte et indlæg mod mål, inden den landede for fødderne af brasilianeren, der sendte den ind. 1-1 med få minutter igen.

Kampen fortsatte derfor med forlænget spilletid, hvor der ikke var store chancer i den første del. Anden del bød på flere store chancer til City, men da skarpheden manglede, måtte opgøret dramatisk ud i straffesparkskonkurrence om trofæet.

Det blev en dramatisk affære, hvor begge hold misbrugte stort fra 11 meter. Den helt store helt blev dog Yaya Toure, der efter et køligt spark fra pletten sendte pokalen til Manchester, mens Liverpool-mandskabet skuffede stod tilbage.