• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Morten Jørgensen

Maxsø lærte lektien i Tyrkiet: Det var en god oplevelse

Maxsø lærte lektien i Tyrkiet: Det var en god oplevelse
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den tidligere FC Nordsjælland-spiller Andreas Maxsø husker tilbage på sin tid i tyrkisk fodbold med gode minder.

Af Morten Jørgensen

Når unge, danske fodboldspillere forlader Superligaen er det ofte for at skifte til Holland, Belgien eller måske Tyskland. For Andreas Maxsø gik turen dog i stedet til Tyrkiet.

Midterforsvareren havde gennem længere tid været en profil i FC Nordsjælland, og i sommeren 2017 tog han skridtet op og drog mod nye oplevelse i Osmanlispor, hvor han skulle vænne sig til en helt ny liga, en ny kultur og et helt nyt sprog.

Selvom det kan lyde langt mere udfordrende end et skifte til Holland, er Andreas Maxsø glad for, at han skiftede til Tyrkiet, hvor han nød sit ophold.

- Jeg nød min tid i Tyrkiet, og jeg lærte meget – specielt ved at spille mod gode hold og spillere. Det var meget interessant at vænne sig til kulturen og at bo i Tyrkiet. Folk vil rigtig gerne hjælpe dig der. Specielt oversætterne, som hjælper dig i klubben med at undgå sprogproblemer, når man kommunikerer med holdkammeraterne, og de hjælper med at forstå trænerens indflydelse på banen.

- Alt i alt var det en god oplevelse, fortæller Andreas Maxsø til worldfootballindex.com.

25-årige Andreas Maxsø fik én sæson i Osmanlispor, hvor han spillede 22 kampe. Sidenhen skiftede han til FC Zürich, hvor han er blevet fast mand.