• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle clbold.dk

Menneskerettighedsorganisation kritiserer Premier League-klub

Foto: Getty Images

Den internationale menneskerettighedsorganisation Amnesty International er ikke begejstret for rygterne om et saudisk ejerskab af Newcastle United.

Af clbold.dk

Flere rygter går på, at Newcastle i øjeblikket er i forhandlinger med den saudiske prins Mohammad bin Salam, der gerne vil eje Premier League-klubben.

Amnesty International er stærk modstander af et muligt saudisk opkøb af Newcastle, som ifølge menneskerettighedsorganisationen er en mission, der skal viske tavlen ren for Saudi Arabiens mange brud på de basale menneskerettigheder.

Læs også:38-årige Zlatan bomber stadig: Har særlig løsning på at blive ældre

- Det er ikke op til os at sige, hvem der skal ejer Newcastle, men spillerne, personalet og fansene bliver nødt til at se, hvor det her fører hen. Det er ren og skær et forsøg på at skjule deres brud på menneskerettighederne i sportslig succes, siger Felix Jakens, der er direktør i den britiske afdeling af Amnesty International.

- Under den saudiske prins Mohammad bin Salams regime har der været en række brud på menneskerettighederne. Flere fredelige aktivister er blevet fængslet.

Læs også:Video: Endelig skadesfri - Mikkel Duelund banker endnu en kasse ind

Den nuværende klubejer Mike Ashley har stået i spidsen for den nordengelske klub siden 2007, hvor han købte sig ind via sin virksomhed St James Holdings.

Den amerikanske avis Wall Street Journal erfarer, at Ashley overvejer et bud på over tre milliarder kroner fra den saudiske prins' fond, der er styret af den britiske forretningskvinde Amanda Staveley.

Læs også:Så vild har Christian Eriksen været i Tottenham

Læs også:Bag om Viborgs aftale: Tottenham-spiller anbefalede Austin Viborg-skifte

Læs også:Klopp: Jeg er ikke til stede til FA Cup-returkamp

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.