• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Anders Dehn

Milliarder i banken: FIFA vil bruge egne penge på at redde fodboldklubber

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FIFA har 18,5 milliarder kroner stående, som verdensforbundet vil slå hul på for at komme nødlidende fodboldklubber til undsætning.

Af Anders Dehn

FIFA er et af verdens rigeste fodboldforbund. Den rigdom vil verdensforbundet nu bruge til at redde nogle af de fodboldklubber, der risikerer at bukke under i den nuværende coronakrise, skriver New York Times.

Ifølge FIFA's seneste regnskab havde forbundet 18,5 milliarder kroner stående, og nogle af dem kan hurtigt få ben at gå på. Ifølge den amerikanske avis barsler FIFA med at oprette en hjælpepakke i stil med dem, som den danske stat og andre lande har lanceret for at komme nødlidende virksomheder til undsætning.

Læs også:Superliga-boss: Regeringens hjælp rammer skævt for fodboldklubber

Planerne er ikke færdiggjorte, og det er endnu uvist, hvor mange penge det kommer til at dreje sig om, og hvordan de præcis skal fordeles. Det står dog klart, at hvis hjælpepakken skal blive til noget, skal den godkendes af det såkaldte FIFA Council. Det svarer til forbundets bestyrelse.

Skulle FIFA gøre nogle af sine mange milliarder tilgængelige for verdens fodboldklubber, vil de falde på et tørt sted. I går kom det frem, at de syvdobbelte slovakiske mestre fra MSK Zilina - Denis Vavro og Samul Mraz' tidligere klub - var gået konkurs.

Læs også:FC København-spillere og ledere går ned i løn

I klubber som FC København, FC Barcelona og Juventus er spillerne gået ned i løn, mens schweiziske FC Sion i sidste uge fyrede ni spillere, fordi de nægtede at gøre det samme.

Klubberne mangler penge, fordi alle deres normale kilder dertil er ramte. De tjener intet på billetsalg eller kampdage, de får ikke tv-penge, sponsoraftaler bliver sværere at sælge i fremtiden, og de fleste forventer, at transfervinduerne dykker.

Læs også:FCK-profil om lønnedgang: Der er ingen, der skal have ondt af os

Læs også:Solbakken: Vi skal tage vare på specielt de udenlandske spillere

Læs også:FCK-anfører om lønnedgang: Vi kan ikke løse situationen

Superliga

Mere Superliga

Fokus