• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Kenneth Jensen

Ny fond skal hjælpe med økonomisk støtte, når klubber ikke udbetaler løn

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FIFA og den internationale spillerforening, FIFPRO, er gået sammen om at lave en fond, hvor der afsættes mange penge, så fonden kan yde økonomisk støtte, når en klub ikke udbetaler løn.

Af Kenneth Jensen

Selv om spillere og klub har skrevet under på en aftale, sker det til tider, at spillere ikke får den løn, de har krav på.

Det får nu FIFA og den internationale spillerforening, FIFPRO, til at gå sammen om at lave en fond, der skal yde økonomisk støtte, når det sker.

Læs også:Silkeborg-spiller kan være på vej væk: Fravalgt af ”sportslige årsager”

Det skriver Spillerforeningen på sin hjemmeside.

Her fremgår det, at der frem til 2022 er afsat godt 108 millioner kroner til at hjælpe, når spillerne ikke får deres løn, og klubber ikke kan udbetale dem.

Læs også:Mike Jensen får tidligere FCK-angriber som holdkammerat i APOEL

Ifølge Spillerforeningen har 41 procent af alle spillere oplevet, af lønnen er blevet forsinket, mens andre også har oplevet ikke at få udbetalt løn. Det fremgår af en rapport, som FIFPRO har lavet.

I Danmark ville det eksempelvis kunne have hjulpet spillere i FC Vestsjælland for år tilbage.

- I en dansk kontekst betyder den nye fond eksempelvis, at danske spillere, der er ansat i en klub, som går konkurs, potentielt kan ansøge den nye fond. Det kunne f.eks. have været aktuelt for FC Vestsjælland-spillerne, da klubben tilbage i 2015 gik konkurs. For selv om vi i Danmark har Lønmodtagernes Garantifond, dækker den oftest kun i begrænset omfang de enkelte spilleres resterende kontraktperioder. I Spillerforeningen håber vi, at fonden eksempelvis vil kunne hjælpe spillerne med yderligere dækning i sådanne tilfælde, står der på Spillerforeningens hjemmeside.

Læs også:AC Horsens om græsk interesse for profil: Vi forhandler ikke

Læs også:Lasse Vibe til AGF-fans: Må gerne kalde mig vanvittig eller et dumt svin

Læs også:FCM-assistent hylder ny angribers spilintelligens

---------------------------

Se masser af Europa League med Tottenham, Arsenal, AC Milan og Nice med Kasper Dolberg til spotpris på Dplay. SE MERE HER.

Superliga

Optakt: Randers FC - SønderjyskE

Efter skuffelsen mod FC Nordsjælland skal Randers FC forsøge at rejse sig mod SønderjyskE, der er startet sæsonen for...

Mere Superliga

Fokus