Palermo ansætter sæsonens fjerde træner
2016-01-06 09:49
Foto: Martin Davidsen/tipsbladet.dk

Det danske fodboldforbund, DBU, har indgået det, man selv kalder en historisk aftale med DGI og DIF om udviklingen af fodbold. Det skal blandt andet medføre tusindvis flere spillere.

Over de næste 10 år skal der komme omkring 52.000 flere fodboldspillere i Danmark. Det er ambitionen i et nyt projekt mellem DBU, DGI og DIF. 

DBU kalder aftalen ambitiøs og historisk, og målet med den er at udvikle klubberne, skaffe flere medlemmer og give bedre vilkår for de frivillige. Den første trin i projektet løber til udgangen af 2018, og her er der afsat 16,2 millioner kroner.

- Vi har sammen brugt mange kræfter på at analysere på, hvor klubberne og vi har fælles ønsker og udfordringer. I DBU har vi store ambitioner på både medlemssiden og i udviklingen af fodboldklubberne. Ved at samarbejde med DGI står vi stærkere end nogensinde i kampen om at få endnu flere til at spille fodbold, som er et af vores indsatsområder i DBU – både når det gælder de voksne motionister og teenagerne. Der er i samarbejdet et kæmpe potentiale, som vi i høj grad ser frem til at forløse gennem både eksisterende og nye fodboldaktiviteter, siger Bent Clausen, næstformand i DBU, til unionens hjemmeside.

Samarbejdet har fået overskriften "Bevæg dig for livet", og for den første trin, som altså løber de næste tre år, er der nogle helt konkrete mål:

  • 10.000 flere voksenmotionister via FodboldFitness og klubudviklingsforløb
  • 3.000 flere teenagere skal fastholdes i fodbolden via aktiviteter og klubudviklingsforløb
  • 780 flere frivillige

Ifølge DBU er projektets præcise organisering ikke helt på plads endnu, men kommer det i løbet af foråret. Målet er dog, at "ved at komme endnu bredere ud i landet gennem både DGI- og DBU-konsulenter giver det også en større mulighed for at komme endnu tættere på de klubber og de medlemmer, det hele drejer sig om."

Den nye aftale er den del af DGI og DIF's store idrætssatsning, der skal få 600.000 flere danskere til at dyrke motion frem mod 2025.

SENESTE NYT...
OP | NED