• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Nicklas Grodt Degn

Officielt: Zanka skifter til tyrkisk storklub

Mathias Zanka Jørgensen skifter til Fenerbahce, hvor den danske forsvarsspiller skal være med til revanchere en katastrofal sæson.

Af Nicklas Grodt Degn

Efter måneder med uvished i Premier League-nedrykkede Huddersfield er der nu styr på landsholdsforsvareren Mathias Zanka Jørgensens fodboldfremtid. Han skifter til den tyrkiske storklub Fenerbahce.

Zanka Jørgensen blev allerede tidligt på ugen spottet i lufthavnen i Istanbul, hvorfra en række tyrkiske sportsmedier kunne videodokumentere, at danskeren blev taget imod af blandt andre Fenerbahces sportsdirektør Damien Comolli. Og nu offentliggør Fenerbahce så danskeren på Twitter.

Danskeren skriver under på en kontrakt, der løber de næste tre år med mulighed for at lægge endnu et år oven i.

Mathias Zanka Jørgensen skal sammen med en forstærket Fenerbahce-trup forsøge at revanchere en sæson, hvor alt gik galt, og hvor klubben først formåede at finde et fornuftigt spil frem til slutningen af sæsonen, hvor de endte med at kravle op på en sjetteplads.

Den tidligere FC København-spiller skifter til den tyrkiske klub efter to sæsoner hos Huddersfield. Med skiftet efterfølger han Simon Kjær, der som den seneste dansker repræsenterede Fenerbahce, mens også blandt andre Jes Høgh, Brian Steen Nielsen og Frank Pingel har optrådt foran de berygtede og passionerede fans i Istanbuls Kadiköy-kvarter.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: OB - AaB

Ob har tabt tre kampe i træk og mærker presset i en svær sæson-afslutning, hvor det mandag aften gælder AaB, der ikke har tabt i de seneste tre runder.

Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Brøndby var inde i en god periode, men har siden tabt et par kampe i streg. Nu venter så et opgør mod FC Midtjylland, der håber på at kunne trække yderligere fra i toppen af Superligaen.