• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Simon Møbjerg Sørensen

Ole Bjur savnede fodbolden

Ole Bjur savnede fodbolden
Illustration

Efter bruddet med Brøndby i sommer, stod det hurtigt klart, at Ole Bjur ville fortsætte indenfor fodbold. I går fik han job som sportsdirektør i Fremad Amager.

Af Simon Møbjerg Sørensen

Fremad Amager har ansat Ole Bjur til at spidse i spidsen for klubbens sportslige satsning, der indenfor en overskuelig årrække skal etablere 2. divisionsklubben i 1. division.

Bjur bliver sportsdirektør og kommer derfor til at løse mange af de samme opgaver, som han løste som sportschef i Brøndby, indtil han stoppede i sommer. Bjur var dengang i tvivl om, om han skulle fortsætte indenfor fodbolden, men han fandt hurtigt ud af, at han ville have et fodboldjob igen.

- Det blev hurtigt klart for mig, at jeg gerne ville have fodbolden i mit liv på et eller andet niveau. Det får jeg i Fremad Amager, som jeg relativt hurtigt, efter jeg stoppede i Brøndby, var i dialog med. Det er et stykke tid siden, jeg nikkede ja til det her projekt, der kun kunne blive en realitet, hvis vi fik opbakningen fra klubben på generalforsamlingen, så det er den, vi har set frem til, siger Ole Bjur til tipsbladet.dk.

Generalforsamlingen gav et rungende ja til planerne om at oprette selskabet Fremad Amager Elite ApS, der skal drive kontraktfodbold fra 1. januar 2014, hvor Bjur skal i gang med at lave kontrakter med de nuværende spillere, finde et par forstærkninger og støtte trænerteamet i jagten på at blive i den topstrid i 2. division Øst, som Fremad Amager lige nu er en del af.

- Der er en masse kontrakter, der skal laves, og der skal muligvis også tilføres nye spillere, men i udgangspunktet er der en god stamme, vi skal bygge videre på. Jeg skal kigge på setuppet omkring holdet, på talentudviklingen og jeg skal støtte trænerteamet og den enkelte spiller. Og så bliver der sikkert også en masse andre opgaver, som jeg glæder mig til at komme i gang med, siger Bjur, der sagde ja til jobbet af tre grunde.

- Jeg synes, der er et potentiale på Amager og i Fremad på grund af den historie, klubben har. Der er en spændende kultur med en god ånd og et godt fællesskab, og så er der et stærkt og kompetent team omkring projektet. Det ville jeg gerne være en del af, og jeg håber, jeg kan være med til at få forløst det potentiale.

Kontraktfodbold i Fremad Amager er ellers en farlig størrelse. Klubben gik konkurs i 1984 og igen i 2003 under navnet FC Amager. Nu forsøger de så igen, men uden de store armbevægelser, der tidligere har kostet rigtig dyrt.

- Det er ikke en målsætning i sig selv at rykke op til 1. division. Det er en målsætning, at vi etablerer os i 1. division, men det er med det lange sigte for øje. Det er vigtigere, at vi er klar til at blive oppe og etablere os, end at vi bare rykker ned igen. Men nu må vi se, hvordan foråret udvikler sig. Vi ligger nummer to og har en vigtig topkamp mod FC Roskilde på søndag. Vi tager udviklingen i et tempo, hvor alle kan være med. Og Superligaen snakker vi slet ikke om, siger Bjur.

Ud over ansættelsen af Ole Bjur har Fremad Amager også fået et andet prominent navn med i projektet. Den tidligere FC København-direktør Dan Hammer bliver menigt bestyrelsesmedlem.

Superliga

Optakt: Randers FC - Esbjerg fB

Randers jagter en plads i top 6, og Esbjerg prøver at komme fri af bunden. Vigtig kamp i vente søndag eftermiddag.

Mere Superliga

Fokus