2017-10-06 12:34
Foto: Getty Images

Den tidligere landsholdsstjerne håber og tror på, at han snart kan bevæge sig ind i trænerverdenen.

Peter Schmeichel er med 129 landskampe den spiller, der har spillet flest i rødt og hvidt nogensinde, men den store erfaring, som dansk fodbolds bedste målmand nogensinde har, har han ikke delt videre til spillere.

Efter karrieren sluttede i 2003 har Schmeichel været kommentar på blandt andet Premier League i det engelske, og han havde i flere år også en rolle som vært for Champions League på 3+.

Han har hidtil ikke været træner, selv om han tidligere har leget med tanken, men nu melder den store dansker sig klar til et trænerjob. I 2013 åbnede Schmeichel op for et job som træner, da han blev spurgt via Twitter, og i efteråret 2013 blev han sat i forbindelse med trænerjobbet i Carlisle.

På Spillerforeningens hjemmeside har Peter Schmeichel forfattet et indlæg, hvor han nu rapporterer, at han er klar til at tage hul på næste del af livet i fodboldverdenen.

- Det, der altid har ligget i baghovedet på mig, har været træneren eller manageren. I mine sidste år som aktiv begyndte jeg at tage trænerkurserne. Men jeg opdagede også pludselig, hvor svært det kan være at være manager, hvis man ikke er dygtig nok. Eller klar til det. Den trup, jeg var i i Manchester City, var en trup, hvor der var købt rigtig mange stjernespillere, men mange af dem var ikke stjernespillere, men havde måske været det. Og attituden var hos mange, at de satte sig selv først. Og det blev bare ikke styret godt nok, og det endte i en masse unødvendige konflikter, usikkerhed og irritation fra en masse spillere, skriver Peter Schmeichel på Spillerforeningens hjemmeside og fortæller, at Kevin Keegans dårlige håndtering af truppen skræmte den danske målmand.

Peter Schmeichel forklarer:

- Men det har ligget i baghovedet på mig, at en dag så gør jeg det. En dag skal jeg have det prøvet af. Men først nu, 14 år efter jeg stoppede som aktiv, føler jeg, at jeg er menneskelig klar og har forståelse og livserfaring nok til at være ansvarlig over for en gruppe unge spillere af forskellig talent, baggrund, nationalitet og etnicitet. Jeg er glad for, at jeg ikke lige sprang ud i det, for det kunne have fået en række konsekvenser. Så er der måske nogen, der vil sige, at jeg måske nu kommer for sent ind i det. Men det tror jeg nu ikke på.

Ud over at være vært og kommentator på tv-stationer har Peter Schmeichel også været ejer af Hvidovre, ligesom han har sammen ned en investorgruppe for 10 år siden forsøgte at købe Brøndby IF.

SENESTE NYT...
OP | NED