• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Nicklas Grodt Degn

Platini revser VAR: Det er noget værre lort

Foto: Getty Images

Den tidligere UEFA-præsident, der for nyligt afsluttede en lang karantæne fra fodbold, lægger ikke fingre imellem i sin kritik af VAR.

Af Nicklas Grodt Degn

VAR bliver en fast del af stadig flere og flere ligaer og turneringer og kritikken af dommerhjælpesystemet er langt fra udelt.

En af dem, der har været mod systemet allerede dengang, det blev diskuteret, om det skulle implementeres, er den tidligere UEFA-præsident Michael Platini. Franskmanden er igen begyndt at give interviews efter at hans fire år lange karantæne fra al fodbold, som han fik for sin involvering i såkaldt “økonomisk misforhold”, udløb i oktober.

Læs også:Arsene Wenger får topjob i FIFA

- Det ville tage en halv time at forklare, hvorfor det (VAR, red.) ikke løser nogen problemer. Jeg er imod VAR. Jeg synes, det er noget værre lort og desværre vender vi ikke tilbage, siger Platini bramfrit til den italienske tv-station RAI ifølge nyhedsbureauet AFP.

I samme ombæring vil Platini ikke afvise at vende tilbage til fodboldverdenen.

Læs også:Danmark-kamp markerer jubilæum for irsk mareridt: Gid, der var VAR dengang

- Som 64-årige har jeg muligheden for et sidste eventyr, men der er ikke plads til, at jeg kan lave fejl, så jeg må tænke over det, siger Platini.

Michel Platini var præsident for den europæiske fodboldorganisation UEFA fra 2007 til 2015, hvor han blev suspenderet fra al fodbold. En suspendering, der siden blev til en fire år lang karantæne, der altså udløb i den forgangne måned.

Superliga

Mere Superliga

Fokus