2017-10-12 15:13
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Hos Silkeborg IF forventer de ikke, at HIK's protest over den forkert afviklede straffesparkskonkurrence får nogen konsekvenser. Hvis det gør, bør hele opgøret spilles om og ikke blot straffesparkskonkurrencen, siger direktøren.

Bedst som man troede, at dramaet omkring pokalkampen mellem Hellerup IK og Silkeborg IF var overstået, blusser det op igen. HIK har indgivet protest over, at straffesparkskonkurrencen forløb forkert, og det har åbnet op for muligheden, at den skal sparkes om.

Det hverken tror eller håber de i Silkeborg IF, der endte med at vinde straffesparkskonkurrencen og dermed gå videre til fjerde runde mod Lyngby BK. Det slår administrerende direktør Kent Madsen fast.

- Det er uheldigt og ikke særlig dygtigt gjort af dommeren i kampen. Når det er sagt, er det ikke vores opfattelse, at det fik sportslig indflydelse. Begge hold sparkede jo samtlige fem spark hver, og hvis det skabte forvirring, gjorde det det for begge hold. Man kan ikke sige, at nogen hold fik nogen sportslig fordel, lydet det fra direktøren til tipsbladet.dk.

Dermed mener han, at resultatet af opgøret bør stå ved magt.

- Det giver ikke anledning til at ændre noget, men det må DBU se på. Hvis det alligevel får en konsekvens, så er hele kampen blevet afviklet forkert, og vi må spille en ny kamp. Det er farceagtigt og grotesk, hvis vi skal køre hele spillerbussen og hele apparatet til Gentofte bare for at sparke straffespark. Holdet var ikke hjemme før 02.30 i nat, så det trækker tænder ud i et tætpakket Superliga-program, siger Kent Madsen.

Han har selvfølgelig også en interesse i, at hele kampen i givet fald spilles om, da hans hold må formodes at være bedst over for 2. divisionsmandskabet, og det vil overlade mindre til tilfældighederne, end hvis kun de ti straffespark skal gentages.

Silkeborg-direktøren forsøger dog at tage hele miseren med et smil.

- Jeg kan ikke lade være med at synes, at det er lidt morsomt. Det er selvfølgelig lidt irriterende, men man må også mobilisere et overskud og det gode humør. Det var i forvejen en vanvittig fodboldkamp, og jeg sad også foran skærmen og tænkte, hvorfor de sparkede på den måde, siger han.

Kent Madsen vil dog ikke tage stilling til, om han forstår, at HIK har indgivet protest over forløbet. Det er de i deres gode ret til, og han har nok at gøre med at passe sin egen butik, konstaterer han.

Til gengæld vil direktøren gerne fremhæve, at han forventer en hurtig afgørelse på protesten. Så længe den ikke er afgjort, kan næste runde ikke afvikles. Det opgør, der altså står mod Lyngby, er programsat til 25. oktober.

SENESTE NYT...
OP | NED