• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Jonas Kongerslev Nygaard

Skandalen vokser: Flere sager rammer FIFA

Skandalen vokser: Flere sager rammer FIFA
Foto: Ennio Leanza/Polfoto

Af Jonas Kongerslev Nygaard

Flere sager har ramt FIFA her til morgen. FBI har i samarbejde med schweiziske myndigheder anholdt seks personer med tilknytning til FIFA på et hotel i Zürich efter flere års arbejde på en sag, der omhandler bestikkelse og korruption i organisation i de sidste to årtier. Et beløb, der nærmer sig 700 millioner kroner, skulle angiveligt være en del af sagerne. Det skriver den engelske avis The Mirror.

Det amerikanske justitsministerium oplyser endvidere, at sagerne blandt andet omhandler VM i 2010 i Sydafrika samt FIFA's præsidentvalg i 2011, hvor nuværende præsident Sepp Blatter blev genvalgt. Det er altså i forbindelse med disse begivenheder og flere til, at korruptions- og bestikkelsessagerne skulle have fundet sted.

Læs også: FIFA-ledere arresteret under stor politiaktion i Zürich

Derudover har de schweiziske myndigheder selv sat gang i en efterforskning i af VM-værtskaberne i 2018 i Rusland samt 2022 i Qatar, der handler om fremgangsmåden i budrunderne, der førte til, at de to nationer blev tildelt slutrunderne. En række personer, der var stemmeberettiget til valgene af værtsnationer, forventes at blive afhørt, og myndighederne i Schweiz har beslaglagt en række dokumenter og data med tilknytning til sagen.

I kølvandet på sagen på Hotel Baur au Lac i Zürich har FIFA afholdt et pressemøde med deltagelse af Walter De Gregorio, der er direktør for kommunikation og offentlige anliggender i FIFA, og han understregede, at sagen om VM-værtsskaberne i 2018 og 2022 er kommet på baggrund af FIFA's egen opfordring, da organisationen havde observeret uregelmæssigheder i forbindelse med valgene.

Han meddelte desuden, at det kommende FIFA-præsidentvalg fredag vil finde sted uagtet dagens igangværende sager.

 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020