• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle .
Sponsoreret artikel

Sølvpriser

Sølvpriser
Foto: Getty Images

Ligesom guld er sølv, et sted mange placerer deres penge i nød eller usikre tider.

Af .

De fleste kender til sølv i forbindelse med smykker eller smykkebranchen.

Ikke nok med at sølv benyttes til at fremstille smykker, såsom øreringe, ringe og halskæder, så er det også et vigtigt element for at skabe elektricitet, og så er det ligeledes et grundstof i det periodiske system med det kemiske symbol ‘Ag’ og nummeret ‘47’.

Sølv forbindes ofte med prestige, da det er værdifuldt stykke ædelmetal - men hvad koster sølv egentlig og hvilke aktuelle sølvpriser er der? Dette kan du blive klogere på i denne artikel.

Få højeste dagspris for sølv
Siden midten af år 2020 er sølvprisen steget markant.

Børsprisen på sølv i sin fineste form, var blot 420-430 EUR per kilo i starten af år 2019. Sølvprisen begyndte at stige betydeligt i midten af år 2020 til et niveau på over 700 EUR per kilo i starten af år 2021.

Det er generelt svært at sætte ord på hvor sølvprisen bevæger sig hen. Det eneste man ved med sikkerhed er, at prisen er høj. Ligesom guld er sølv, et sted mange placerer deres penge i nød eller usikre tider.

Sølvprisen ændrer sig dagligt på verdensmarkedet, hvorfor det er svært at give en pris på dagens sølvpris. Børsprisen og konkurrenters priser overvåges nøje og kan opspores på diverse hjemmesider for henholdsvis sølv og guld.

På den måde kan du altid tilbydes den højeste pris for dit sølv, hvis du en dag skulle vælge at sælge det.

Fordelene ved at pantsætte sit sølv
Hvis du har gamle sølvsmykker eller andet sølv liggende, kan du pantsætte dit sølv, ved at indlevere det og få penge udbetalt med det samme, og når du vil, kan du også købe dit sølv tilbage igen. Sådan fungerer processen for alle mand.

Der findes en række fordele ved at pantsætte sit sølv.

I usikre tider kan du pantsætte dit sølv og modtage penge med det samme, så du undgår at skulle sætte dig i gæld ved eksempelvis at optage et dyrt lån i banken.

Du kan også altid købe dit sølv tilbage igen, hvis du skulle ske at fortryde din beslutning.

Sammenlignet med diverse kviklån, er der hos forskellige pantsættere, som regel lavere omkostninger og samtidig en lavere risiko.

Desuden vurderes prisen på dit sølv altid ud fra sølvets karat, vækst og verdensmarkedsprisen, så du får en fair og retfærdig pris på dit sølv.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020