• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Kenneth Jensen

Stort drama, da Guardiola slog rivalen Mourinho

Stort drama, da Guardiola slog rivalen Mourinho
Illustration

Super Cuppen måtte i straffesparkskonkurrence, før Bayern München kunne løfte Super Cup trofæet efter en sejr over Chelsea.

Af Kenneth Jensen

Det mindede på mange måder om Champions League finalen fra for to sæsoner siden, da Bayern München fredag aften vandt Super Cup finalen over Chelsea efter forlænget spilletid og straffespark. Godt nok var der nye managere på bænken i form af Chelseas José Mourinho og Bayern Münchens Pep Guardiola, men kampbilledet var det samme som dengang, hvor der dog måtte straffesparkskonkurrence til, før Chelsea kunne løfte trofæet. Denne gang var det så Bayern München, der kunne løfte trofæet.

Denne fredag var det også Bayern München, der var i boldbesiddelse, men det var alligevel Chelsea, der udnyttede en omstilling i første halvleg. Tyske Andre Schürrle modtog bolden på højrekanten og slog en bolden i feltet. Her lavede Fernando Torres en fremragende afslutning til 1-0.

Men der skulle kun gå få minutter af anden halvleg, før Bayern München kom tilbage i kampe. Franck Ribery blev torsdag kåret til årets spiller i Europa, og fredag var han manden bag Bayern Münchens udligning. Ribery fik bolden et par meter fra feltet, Chelsea-forsvaret så lidt for passivt til, og så trykkede den franske landsholdsspiller af, og bolden gik ind i nærmeste hjørne.

Trods gode chancer til begge hold, måtte kampen i forlænget spilletid. Chelsea var fem minutter før tid blevet reduceret til 10 mand, fordi Ramires korrekt modtog sit andet gule kort.

Målet satte dog Chelsea i gang offensivt og tre minutter inde i den forlængede spilletid kom så kampens afgørende scoring. Eden Hazard modtog bolden på venstrekanten, og han fik masser af plads til at trække bolden ind i banen og over til sin højre fod, som han fik afsluttet med. Bolden gik i nettet, men Bayern-keeper Manuel Neuer burde nok have reddet forsøget.

Bayern München belejrede Chelseas banehalvdel, men de tyske mestre, pokalvindere og Champions League-vindere så ikke ud til at kunne udligne, blandt andet fordi Per Cech lavede en stribe verdensklasseredninger. Men ti sekunder før slutningen på tillægstiden af den forlængede spilletid fik David Alaba slået et indlæg i feltet, og her var spanske Javi Martinez først på bolden og fik den i nettet til 2-2 og dermed straffesparkskonkurrence.

For Bayern München scorede David Alaba straffesparkskonkurrencens første spark, David Luiz udlignede sikkert. Toni Kroos gjorde det til 2-1, Oscar udlignede. Philip Lahm sendte Bayern München foran 3-2, Frank Lampard gjorde det til 3-3. Franck Ribery lagde pres på med sit mål til 4-3 i straffesparkskonkurrencen, men Ashley Cole udlignede med hjælp fra stolpen til 4-4. Petr Cech var meget tæt på at tage Shaqiris forsøg, men den gik lige nøjagtig ind. Skurken blev så unge Romelu Lukaku, der sparkede et skidt spark, som Manuel Neuer kunne redde.

Dermed tog sidste sæsons Champions League-vindere fra Bayern München titlen. For Pep Guardiola virkede titlen til dels at være vigtig for projektet Bayern München, men også fordi manageren på den anden side var den gamle rival José Mourinho - de to havde flere ophedede dueller som henholdsvis manager for FC Barcelona og Real Madrid. Men det var altså spanieren, der fredag aften kunne smile til sidst.

Superliga

Mere Superliga

Fokus