• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Anders Dehn

Strengt forbudt: Politifolk snagede i Bendtners voldssag

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Politifolk, der ikke havde noget at gøre med Nicklas Bendtners voldssag fra 2018, slog alligevel sagen og spillerens personlige oplysninger op. De har været til tjenstlige samtaler.

Af Anders Dehn

En række politifolk har været til alvorssnak med deres chefer, fordi de ikke kunne tøjle deres nysgerrighed. De snagede i Nicklas Bendtners voldssag fra 2018 uden at have noget at gøre med sagen, fortæller Danmarks Radio.

DR har fået aktindsigt i dokumenter, der viser, at i alt 52 ansatte i politiet slog sagen op i de interne systemer. Af dem havde 11 ikke nogen ret til at tilgå sagen, skriver DR.

Politifolk må kun tilgå informationer i politiets databaser, hvis de skal bruge det i en konkret sag. Ellers er det strengt forbudt. Derfor har ni politiansatte været indkaldt til tjenstlige samtaler. Én er ikke længere ansat i politiet. Endnu én er blevet anmeldt til Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

Læs også:Mike Jensen og Bendtners exit har skabt luft i budgettet i Rosenborg

Nicklas Bendtners advokat, Anders Németh, undrer sig over, at så mange uberettiget har set hans klients sag. Han vil dog ikke forfølge det yderligere.

- I de her krænkelsestider, hvor mange har travlt med at være vrede i forskellige sammenhænge, har Nicklas valgt at tage det roligt, og han ser forløbet som en misforstået fodboldinteresse, siger Anders Németh til DR.

Den pågældende sag er den, hvor Nicklas Bendtner slog en taxachauffør i september 2018. Han blev senere dømt for grov vold med 50 dages fængsel samt en bøde på 1.500 kroner til følge. Bendtner afsonede dommen i sin lejlighed i København med fodlænke.

Læs også:Esbjerg-målmand: Bendtner har truffet nogle forkerte valg

Den tidligere landsholdsangriber har ikke været på kontrakt i en fodboldklub, siden hans aftale med FC København udløb ved årsskiftet. Han sagde i den forbindelse, at han ville overveje, om han skulle fortsætte sin karriere.

- Nu vil jeg tænke mig rigtigt godt om i forhold til min fremtid og mærke grundigt efter, om jeg skal forsøge et nyt eventyr i fodboldverdenen eller sige stop og tage hul på nogle nye eventyr i tilværelsen.

Senest kom det frem, at Bendtner og hans kæreste, Philine Roepstorff, skal medvirke i en tv-serie om deres liv.

Læs også:Alt om FC København: Sultne løver på ulvejagt

Læs også:Superligaens tag-selv-bord: Mange spændende spillere er gratis

Læs også:Svensk klubchef afviser Bendtner-interesse: Det er taget ud af den blå luft

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus