• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Anders Dehn

Superagenter truer med at sagsøge DBU-boss: Betragt brevet som et varsel

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Nogle af verdens største agenter, anført af Mino Raiola, truer DBU, formand Jesper Møller og en række andre nationale forbund, fordi de vil indføre regler for, hvor meget agenterne må tjene. Raiola og co. vil om muligt sagsøge Møller og de andre fodboldbosser personligt.

Af Anders Dehn

Der er så mange penge i fodbold, at man hverken behøver være en god spiller, træner eller klubleder for at blive stenrig. Også agenter kan tjene så mange millioner, at nullerne dårligt nok kan stå på papirerne.

Det kan dog også blive for meget, mener FIFA, der i dag har vedtaget strengere regler for agenter. De begrænser blandt andet, hvor meget agenterne må tjene på de enkelte handler. Det har fået nogle af agenterne til at true en række nationale fodboldforbund, herunder DBU og formand Jesper Møller.

De kalder sig Football Agents Forum og er en sammenslutning af, ja, fodboldagenter, som har Mino Raiola i spidsen. Han er agent for Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba og Gianluigi Donnarumma. Medafsendere på brevet er Roger Wittmann fra agenturet Rogon og Jonathan Barnett fra det store agentfirma Stellar Group.

Læs også:FCK brugte flere agent-penge end alle andre danske klubber til sammen

Politiken er kommet i besiddel af det brev, agenterne har sendt, og her skriver de blandt andet til DBU, Møller og de andre forbund:

- Betragt venligst dette brev som et varsel om, at vi vil udnytte alle juridiske midler mod FIFA og dit forbund for at forhindre, at disse forslag bliver implementeret.

De truer også med at drage enkeltpersoner til ansvar for det tab, det måtte medføre agenterne. Jesper Møller tager dog truslerne med ophøjet ro.

Læs også:Tidligere Superliga-angriber på klubjagt: Åben for alle lande - på nær Belgien

- At ryste i bukserne er det sidste, sådan et brev får mig til. Tvært imod. Når man kæmper for noget, er det en del af det at være leder i fodboldens verden at turde tage den her slags beslutninger, siger han til Politiken.

FIFA's nye agentregler indfører blandt andet et licenssystem med mere uddannelse, færre muligheder for at repræsentere flere parter og et loft over agenternes andel af de enkelt transfers. 

Læs også:Zorniger revser agenter: Jeg har mere tiltro, end folk tror

Læs også:Leder: Ingen har rene hænder på transfermarkedet

Læs også:Sportsøkonom spærrer ikke øjnene op for agenthonorar: Det er et lille beløb