2017-10-12 22:35
Foto: David Ramos/GettyImages

Den svenske dommer, Jonas Eriksson, skal dømme kampen mellem Tianjin Quanjians og Shandong Luneng i den bedste kinesiske række.

Det kinesiske fodboldforbund har annonceret, at de vil benytte sig af udenlandske dommere i de sidste runder af den kinesiske Super League for at øge niveauet i kampene.

Svenske Jonas Eriksson og franskmanden, Tony Chapron, er blevet udvalgt som de to udelandske dommere, som skal dømme henholdsvis Tianjin Quanjians møde med Shandong Luneng og Shanghai Shenhuas kamp mod Tianjin Teda, skriver det kinsesiske fodboldforbund i en pressemeddelelse.

- I bestræbelserne på at sikre en god afslutning på sæsonen, vil vi fra runde 27 og frem invitere dommere fra Europa og Amerika til at dømme de afgørende kampe,skriver forbundet i pressemeddelelsen.

- Udviklingen i kvaliteten af dommerpræstationerne er vigtig for forbundet, og forhåbningen, med at invitere udenlandske dommere til at dømme i ligaen, er, at øge kvaliteten i kampene, ligesom det er forhåbningen, at de kinesiske dommere kan lære noget af mere rutinerede dommere, uddyber de i pressemeddelelsen.

Målet med de udenlandske dommere ses som et ønske om at afvikle de afgørende kampe på et højt niveau, og det kan der være behov for i en liga, som tidligere været plaget af matchfixing.

Siden fodbold blev proffesionelt i Kina tilbage i 1994, har der været flere historier om matchfixing, og blandt andet er den tidligere VM-dommer, Lu Jun, blevet sendt i fængsel i 2012 for at modtage bestikkelse.

Derudover er to af de klubber, som skal dømmes af udenlandske dommere, Tianjin Quanjian og Tianjin Teda, i øjeblikket i søgelyset af det kinesiske fodboldforbund, da de mistænkes for at have fixet deres møde i sidste måned, som nedrykningstruede Tianjin Teda vandt 4-1.

Det kinesiske fodboldforbund arbejder også på, at kunne introducere videoteknologi, som de håber kan benyttes i slutningen af denne sæson og i næste sæson.

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Danmark er i VM-pulje med Frankrig, Peru og Australien. Går Danmark videre?