Tottenham ude af FA Cup efter nederlag til Crystal Palace

Et reservespækket Tottenham-hold - uden Christian Eriksen - blev slået ud af FA Cuppen af Crystal Palace, der afgjorde sagerne i første halvleg

De er nået til 16/1-finalerne i FA Cuppen, og her tørnede Crystal Palace og Tottenham i et London-opgør på Selhurst Park. Tottenham er i forvejen hårdt ramt af skader til blandt andre Harry Kane og Dele Alli, og sparede derudover flere store profiler til kampen. Deriblandt Christian Eriksen, der ikke engang var med i truppen.

Derfor stillede Mauricio Pochettino op med eksempelvis de unge forsvarsspillere Juan Foyth og Kyle Walker-Peters, den kun 18-årige midtbanespiller Oliver Skipp samt reservekeeper Paulo Gazzaniga. Og den reservespækkede startopstilling fik konsekvenser for Tottenham, der måtte se 16/1-finalerne bliver endestationen i verdens ældste pokalturnering.

Crystal Palace vandt nemlig med 2-0 i en kamp, hvor gæsterne fra Tottenham ellers sad på langt det meste af spillet. Men hjemmeholdet var mest effektive, og kunne derfor booke billetten til 1/8-finalen.

Allerede efter ni minutter kom Crystal Palace foran 1-0, da Connor Wickham kom forrest på en retur givet af Tottenham-målmand Paulo Gazzaniga. Og efter 36 minutter blev føringen fordoblet, da Andros Townsend stensikkert omsatte et straffespark begået, da Kyle Walker-Peters flagrende hånd ramte bolden i feltet.

I første halvlegs sidste minut fik Tottenham tændt håbet om et comeback, da de også blev tildelt et straffespark begået mod Juan Foyth. Det tog Kieran Trippier sig af, men hans forsøg blev på flot vis reddet at Crystal Palace-keeper Julián Speroni.

Tottenham var derfor presset i anden halvleg, hvor offensivspilleren Erik Lamela erstattede forsvarsprofilen Jan Vertonghen fra halvlegens start. Men selvom Tottenham fortsatte med at dominere, blev det ikke omsat til mål. Derfor sluttede kampen 2-0 til Tottenham, der nu er ude af FA Cuppen og derfor kan koncentrere sig om Premier League og Champions League i resten af sæsonen.