• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Victor Risager

UEFA-chef om tilskuerløse kampe: Bedre end ingen kampe

Foto: Getty Images

Det er bedre at spille kampe uden tilskuere end slet ikke at spille kampe, lyder det fra UEFA-chefen.

Af Victor Risager

Der har ikke været spillet fodboldkampe i de fleste ligaer siden starten af marts som følge af covid-19, men snart kan der måske igen afvikles fodboldkampe.

Flere steder er spillere vendt tilbage til træning, og i UEFA håber man stadig på at få spillet ligaerne færdig over sommeren. Det vil dog efter alt at dømme ske uden tilskuere.

I Danmark gælder regeringens forbud mod større forsamlinger eksempelvis til og med august, og tilskuere kan altså tidligst komme på stadion i september. Men selv tv-kampe vil være kærkomment hos mange fans, mener UEFA’s præsident, Aleksandar Ceferin.

- Førsteprioriteten er fans, spillere og træneres helbred. Jeg er en optimist af natur, og jeg tror, der er muligheder, der giver os mulighed for at starte turneringer og gennemføre dem. Vi er måske nødt til at spille uden tilskuere, men jeg synes, det vigtigste er at spille kampe.

- I så hårde tider vil det give folk lykke og en vis følelse af normalitet, selvom kampene kun er på tv. Det er bedre at spille uden tilskuere end overhovedet ikke at gøre spille. Fodbold vil bringe følelser og glæde tilbage hos fans, der desperat har brug for det, siger Ceferin ifølge Corriere della Serra.

Tirsdag er der en videokonference med de 55 medlemslande UEFA, hvor emnet om genåbning af diverse ligaer vil være på dagsordenen.

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - Intro-tilbud

Superliga

Mere Superliga

Fokus