• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Ole Hoffskov

Ung amerikaner slår Freddy Adus rekord

Ung amerikaner slår Freddy Adus rekord
Foto: Getty Images

Freddy Adus 16 år gamle rekord som den yngste, professionelle fodboldspiller i USA er blevet slået.

Af Ole Hoffskov

I 2003 skrev Freddy Adu under på en professionel kontrakt med DC United, og det gjorde ham til den yngste professionelle fodboldspiller nogensinde i USA. Adu var 14 år, fem måneder og 16 dage gammel, da han underskrev aftalen, og amerikaneren blev et fænomen i hele verden.

Nu er Freddy Adus 16 år gamle rekord blevet slået. 

Det er den af Francis Jacobs, der har skrevet kontrakt med Orange County SC fra den næstbedste række i USA. Jacobs er blot 14 år, fire måneder og 29 dage gammel, og dermed er han altså en måned tidligere ude end Freddy Adu.

Francis Jacobs er midtbanespiller, og det kan næsten kun gå ham bedre, end det er gået for nu 30-årige Freddy Adu. Han fik blandt andet en stor kontrakt med NIKE ud af omtalen, men han er aldrig blevet en stjerne på fodboldbanen. Freddy Adu har tørnet ud for et hav af klubber - blandt andre Benfica, AS Monaco, Bahia og KuPS - men han har aldrig været i nærheden af at få succes. Senest optrådte han for Las Vegas Lights FC, men karrieren synes forbi.

I 2010 dukkede Freddy Adu pludselig op i Danmark, da han trænede med i Randers FC, men han formåede ikke at overbevise kronjyderne om, at han skulle tilbydes en kontrakt. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus