• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Anders Dehn

Ung dansker forlader England: Vil gerne til prøvetræning i Superligaen

Foto: Getty Images

Frederik Fisker håber, at han kan få en prøvetræning i Superligaen i stand, når han forlader Sheffield Wednesday til sommer. Midtstopperen har været fem år i England.

Af Anders Dehn

Hvis der går en Superliga-klub rundt og godt kunne bruge en ung midtstopper med danske U-landskampe på CV'et, gælder det om at spidse ører. Frederik Fisker, der aktuelt er på kontrakt i Sheffield Wednesday, forlader sin klub til sommer og er åben for at vende hjem til sit hjemland.

Fisker tog til England som 16-årig, og måske derfor er han en forholdsvis ubekendt størrelse i Danmark. Han håber, at han kan få en prøvetræning med et Superliga-hold stablet på benene, så han kan se dansk fodbold an, og dansk fodbold kan se ham an.

Læs også: FA Cup: Leicester videre og overraskende dansker i Sheffield-sejr

- Jeg har ikke nogen ide om, hvordan niveauet og rutinerne er derhjemme, selvom jeg ser Superliga-kampe. Så en prøvetræning vil være ret fint for både mig og klubben, både så jeg kan se det hele an, og så klubben kan se, hvem jeg er, siger Frederik Fisker til bold.dk.

Den 21-årige midtstopper forlod Viborg i 2014 og tilbragte derefter tre år i Nottingham Forest. De to seneste år har han været på kontrakt hos Wednesday, for hvem han spillede to kampe i Ligacuppen i efteråret og i øvrigt tre Championship-kampe i foråret 2018.

Læs også: Ung Championship-dansker håber på udlejning

Siden manager Jos Luhukay blev fyret i slutningen af efteråret, og Fisker selv løb ind i en skade, har han trænet og spillet med U23-holdet. 

Det var allerede på tale at vende hjem til Danmark, inden Frederik Fisker skiftede til Sheffield Wednesday i 2017. Dengang valgte han dog en tørn mere i det engelske.

- Jeg har tænkt meget over, om jeg skulle tage tilbage til Danmark for at få lidt mere sikkerhed på en lidt længere kontrakt. Det tiltalte mig en del, at jeg måske kunne tage til en klub og vide, at nu skulle jeg være der nogle år. Jeg talte også med danske klubber, men Sheffield tilbød mig en kontrakt og efter en uges betænkningstid valgte jeg altså at blive i England, sagde han dengang.

Superliga

Mere Superliga

Fokus