• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Michel Wikkelsø Davidsen

Uroligheder kan tvinge brasilianere fra Shakhtar

Uroligheder kan tvinge brasilianere fra Shakhtar

Den usikre situation i Ukraine går Shakhtar Donetsk-spillerne Bernard og Fernando så meget på, at de er klar til at flygte fra landet.

Af Michel Wikkelsø Davidsen

Ukraine går lige nu igennem en svær situation, der i sidste ende kan dele landet i to. Efter flere uroligheder på Uafhængighedspladsen i Kiev overtog de vestvenlige demonstranter styringen med pladsen og tvang præsident Janukovitj fra magten i landet.

Situationen kan også få konsekvenser for fodboldspillerne i landet, for stemingen i Ukraine er presset, og Shakhtar Donetsk to brasilianske landsholdsspillere Bernard og Fernando er klar til at flygte, hvis den forværres.

- Situationen er kompliceret, og man kan godt mærke, at der er en del anspændthed i luften. Hvis volden eskalerer i Donetsk, bliver jeg nødt til at forlade landet. Ambassaden er klar til at hjælpe, hvis det bliver nødvendigt, siger Bernard til Globesporte.

Allerede nu har uroligheder haft konsekvenser for fodbolden i Ukraine, da Dynamo Kievs Europa League-opgør mod Valencia måtte flyttes til Cypern. Værre er det, hvis fodboldspillerne også må flygte ud af landet.

- Urolighederne er langt mere alvorlige, end hvad medierne viser. Vi er utrygge ved at være i Ukraine. Men den brasilianske ambassade vejleder os, og det giver lidt tryghed, siger Fernando, der kun forlader sit hjem, når han skal træne.

Superliga

Mere Superliga

Fokus