Vigtige retningslinjer vedtaget i FIFA
2016-02-26 12:31

DBU-formand Jesper Møller glæder sig over de mange nye reformer, der i dag er blevet vedtaget i FIFA - inden eftermiddagens præsidentvalg.

En lang række reformer er netop vedtaget på FIFA’s ekstraordinære kongres i Zürich. Reformerne skal blandt andet være med til i fremtiden at øge FIFAs troværdighed oven på de seneste år skandale-sager.
De nye reformer indholder blandt andet tiltag om øget demokratisering med blandt andet adskillelse af politiske og kommercielle beslutninger. Skærpede integritetstjek af nye medlemmer af det nye FIFA Council. Og langt større fokus på menneskerettigheder og kvinder i udvalg.
- FIFA står i en kæmpe krise efter de seneste års sager om korruption og udelukkelser. Derfor er det vigtigt, at FIFA i dag har fået vedtaget en række gode reformer. Vi ville gerne være gået endnu længere – blandt andet med krav til menneskerettigheder i forbindelse med VM-værtskab, gaveregulativ og endnu mere økonomisk gennemsigtighed. Men vi er glade for, at der trods alt er sat gang i en række reformer, siger Jesper Møller til dbu.dk.
 
De nye reformer kommer efter forslag fra FIFA’s nye reform-komité, der siden august sidste år har arbejdet på en række reformforslag. Forslagene blev i dag præsenteret på den ekstraordinære FIFA-kongres og blev vedtaget med opbakning fra 179 af de 207 stemmeberettigede medlemslande. 
 
- De nye reformer er på sin vis mere afgørende end valget af en ny præsident. Det er retningen for FIFA og reglerne for, hvordan vi ønsker at arbejde med fodbold globalt set. Derfor er det altafgørende med fokus på mere åbenhed, større demokratisering. Og derfor er den store opbakning et historisk og vigtigt skridt i den rigtige retning. Dette er første skridt i et langt og omfattende arbejde med at genrejse FIFA, siger Jesper Møller.
Fredag eftermiddag er der præsidentvalg, hvor DBU støtter sammen med de øvrige europæiske forbund den nuværende UEFA-generalsekretær, Gianni Infantino, som ny FIFA-præsident.
 
SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvor god er Christian Eriksen lige nu?