• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Kenneth Jensen

Zlatans saksesparksstøvle solgt for 172.000 kroner på auktion

Zlatans saksesparksstøvle solgt for 172.000 kroner på auktion
Foto: Getty Images

Støvlerne, som Zlatan Ibrahimovic lavede saksespark mod England i, er blevet solgt for 172.000 danske kroner på en auktion.

Af Kenneth Jensen

Da Sverige for fem år siden vandt med 4-2 over England i en testkamp på det spritnye Friends Arena i Stockholm, fik det engelske publikum i den grad øjnene op for den store svensker.

Sandheden er, at Ibrahimovic i kampe mod engelske hold ikke havde været så voldsom god i Champions League, så havde man ikke set den nuværende Manchester United-angriber spille kampe i den hjemlige turnering for Juventus, Inter, Milan eller PSG, ja så havde man altså ikke for alvor spottet magien. Men det gjorde alle englænderne den 14. november 2012, hvor Zlatan indviede stadion ved at score alle fire svenske mål og ved at score det fjerde mål på et utroligt saksespark.

Støvlerne, han spillede i dengang, er netop blevet solgt på auktion.

Ikke overraskende er det en pæn sum, som støvlerne indbringer.

Da Zlatan Ibrahimovic i sin tid havde scoret de fire mål, gav han støvlerne til holdkammeraten Jonas Olsson, der donerede dem til et velgørende formål. Nu har støvlerne været uden hammeren igen, idet en privat ejer har smidt støvlerne på auktion.

Denne gang er støvlerne solgt for 172.000 danske kroner, og den nye ejer af fodboldstøvlerne får også et indrammet billede af Zlatans saksesparksmål med i købet.

- Det er en fantastisk pris. Et markant beløb. Det er også en speciel støvle, siger Michael Nilzon, specialist på Stockholms Auktionsverk, til Aftonbladet.

-Man kan jo aldrig vide. Det er en auktion, ikke videnskab, så prisen kan man kun gisne om. Det er selvfølgelig en speciel kamp, men 25.000 kroner havde også været mange penge. Det blev hurtigt tydeligt, at den ville indbringe mere. Når nogen vil have et stykke sportshistorie, er der måske ingen grænse, siger han.

Zlatan Ibrahimovic stoppede efter EM-slutrunden på det svenske landshold, så han kommer ikke til at lave flere mål for Sverige. Med mindre han forsøger at komme med til sommerens VM-slutrunde.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus