2016-01-13 14:15
Foto: Claus Bonnerup/Polfoto

Esbjerg fB-assistenten, Lars Justesen, er svært begejstret for sit nye arbejde. Det er fedt at arbejde med fodbold på fuldtid og komme til nye omgivelser efter et helt fodboldliv i Hobro.

I mandags mødte Esbjerg-spillerne ind til den første træning i 2016, og her var der et nyt ansigt i trænerstaben. 34-årige Lars Justesen er blevet assistenttræner for Jonas Dal, og det har været en god start i det nye job for den tidligere Hobro-mand.

- Jeg har glædet mig helt vildt og var også lidt nervøs for at komme til nye omgivelser, nye trænerkollegaer, nye spillere. Spændt på den gode måde. Det er gået rigtig godt. Jeg har jo fundet ud af, at der er mange flinke og rare mennesker i Esbjerg, siger Justesen til tipsbladet.dk.

Han sidder i sin bil og er på vej hjem til Hobro. Han er blevet boende i barndomsbyen og har nu over to timers kørsel til og fra arbejde. Justesen har dog også fået en lejlighed i Esbjerg, så han kan overnatte der, når det passer.

Tjansen i Esbjerg er hans første fodboldjob uden for Hobro IK. Her har han været assistenttræner siden 2010, før det andetholdstræner og endnu før aktiv spiller. Det er lang tid at bruge samme sted, og det glæder ”Bamse” at få nye indtryk.

- Det var ikke nogen nem beslutning, når man har været vant til de ramme i så mange år, men derfor er det også fedt at komme ud og oplevet noget andet. Jeg var ikke brændt ud i Hobro, men jeg var ved at være mættet af det. Jeg føler, jeg har fået ny energi, og jeg har haft helt vildt meget lyt til at komme i gang og forsøge at sætte mit præg, siger EfB-assistenten.

Jobskiftet har også tvunget Lars Justesen til at træffe en vigtig beslutning. I Hobro var han fodboldtræner på deltid, mens han passede sit job som folkeskolelærer. I Esbjerg er der kun plads til fodbolden.

- Den største forandring har været at arbejde med fodbold på fuldtid. For mig har det et eller andet sted været en hobby, og så havde jeg et andet arbejde. Nu er fodbold mit arbejde, men det er fedt, at man ikke skal lave andet end det, man elsker.

Mens Lars Justesen var et nyt ansigt for de fleste, da han troppede op til mandagens træning, var der især én mand, der kender ham rigtig godt. Han og cheftræner Jonas Dal har arbejdet sammen de seneste to et halvt år og er venner privat.

Justesen mener, at det er en til hans fordel, at han har et indgående kendskab til sin chef.

- Der er ingen tvivl om, at det er rigtig vigtigt, at jeg kender ham så godt, som jeg gør. Han ved, hvad jeg kan. Det er dejligt trygt. Man skal selvfølgelig også lytte og lære af de andre, men det er klart en fordel, at vi tror på de samme ting. Jeg ved, hvad han vil. I stedet for at jeg skal til at sætte mig ind i en ny filosofi, samtidig med at jeg kommer til et nyt sted, ræsonnerer Justesen.

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvor god er Christian Eriksen lige nu?