Åge Hareide vil allerhelst undgå Sverige i de kommende VM-playoff-kampe.

Sverige, Nordirland, Irland og Grækenland.

En af de fire nationer bliver Danmarks modstander i to playoff-kampe om at komme med til VM i Rusland i 2018, og lodtrækningen finder sted på tirsdag i Zürich. Det betyder, at man har hele weekenden til at gruble over, hvad der vil være den bedste og ikke mindst værste lodtrækning for Danmark.

Landstræner Åge Hareide har allerede gjort regnskabet op. Han vil helst undgå Sverige.

- Sverige er det bedste hold af de fire, vi kan møde. Der er ikke nogle af holdene, som vil være et direkte mareridt, men jeg synes, at Sverige er et rigtig godt hold, når de er bedst. Man har udviklet et kollektiv under Janne Andersson (landstræneren, red.). Det har gjort holdet lidt anderledes samtidig med, at man har topspillere i mange lande. Emil (Forsberg) har været fantastisk dygtig, synes jeg, Marcus Berg er en god angriber, (Andreas) Granqvist er rigtig dygtig, og man har en stærk keeper i Robin (Olsen), siger Åge Hareide til Expressen og tilføjer:

- Sverige har en stærk midterakse, og man arbejder godt sammen som hold. Sverige er rigtig gode defensivt gennem sin organisation. Samtidig har de vist, at de kan være farlige fremme i banen. 

Han understreger, at Nordirland, Irland og Grækenland også er dygtige mandskaber, men ikke helt på Sveriges niveau.

- Det, jeg siger, er ud fra en helheldsvurdering af holdene. Jeg synes, de andre hold er lidt mere ujævne. Irland og Nordirland har en masse fysik i deres spil, og det er svært at spille over for. Men de savner nogle dimensioner i deres spil, mens Sverige har en helhed, de andre ikke kommer op på.

-  Grækenland har vist sig at være stærke hjemme, og da jeg studerede EM i Frankrig, kunne jeg se, at den defensive organisation har været et primært område for de fleste landshold, som ikke har den der rigtig høje spidskompetence, som ikke har en Christian Eriksen eller en Emil Forsberg, som kan gøre en forskel på egen hånd, lyder det fra den danske landstræner.

Danmark sluttede efter Polen i VM-kvalifikationen. 

SENESTE NYT...
OP | NED