• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Ole Hoffskov

Åge Hareide vil slutte med succes: Jeg er meget ærekær

Foto: Getty Images

Landstræner Åge Hareide har ikke mistet motivationen, selv om han ved, at han snart bliver afløst af Kasper Hjulmand.

Af Ole Hoffskov

Åge Hareide har en vigtig opgave foran sig i forhold til at kvalificere Danmark til EM på hjemmebane i 2020 og gøre en god figur under slutrunden, men nordmanden ved allerede nu, at netop det bliver hans sidste opgave som dansk landstræner. 

Senest i sommeren 2020 afløses Åge Hareide af Kasper Hjulmand som landstræner, og nordmanden har selv fastslået, at han ikke er tilfreds med DBU's timing i ansættelsen af Hjulmand. 

Han garanterer imidlertid, at det ikke kommer til at påvirke hans motivation i den igangværende EM-kvalifikation. 

- Det er ekstremt vigtigt, at det lykkes at komme til EM. Jeg er så ærekær en person, at det vil være en kolossal nedtur for mig, hvis det ikke lykkes. Vi vil overlade Danmark i så god stand som muligt, og vi vil med til EM og gøre det så godt som muligt. Helst komme til Wembley, siger Åge Hareide.

Tror du, det vil ændre dit forhold til spillerne, at du snart stopper?

- Nej. Jeg har snakket med mange af spillerne, og det er ikke noget, jeg bekymrer mig om. Trænere og spillere kommer og går. Lige nu vil spillerne gør det godt for mig, og når Kasper Hjulmand kommer, vil de gøre det godt for ham. De spiller for Danmark, og de spiller for den person, der er landstræner.

Gør det nogen forskel i den situation at være landstræner i forhold til klubtræner?

- I april 1999, da jeg blev kontaktet af Brøndby for første gang, var det endnu før, at sæsonen var startet i Sverige, og jeg havde en to-årig aftale med Helsingborgs IF. Jeg ville gøre aftalen færdig, og så ville Brøndby have mig som træner. Jeg informerede ledelsen og spillerne i Helsingborg om, at det ville blive min sidste sæson, og så ville jeg tage til Brøndby.

- Den svenske presse bombarderede mig med, at nu kunne vi ikke blive mestre – i mit første år i klubben var vi tæt på at blive mestre, men måtte nøjes med pokalen – men vi blev mestre. Det siger lidt om min ærgerrighed som person. Jeg er altid professionel Jeg har brudt min kontrakt én gang, og det var i Rosenborg for at blive norsk landstræner. Det blev der et helvede ud af.

- Jeg har haft en fantastisk fin tid som landstræner i Danmark, og jeg kommer til at give den fuld gas.

Er det her dit sidste trænerjob?

- Det har jeg ikke besluttet endnu. Hvis du spørger min kone, vil hun nok gerne have mig hjem, lyder det fra 66-årige Åge Hareide.

Danmark møder Schweiz på hjemmebane i Telia Parken den 12. oktober. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus