• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Ole Hoffskov

Aftale på plads: Parken forbliver landsholdets hjemmebane

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

DBU og Parken Sport & Entertainment indgår ny aftale om det danske landsholds hjemmekampe.

Af Ole Hoffskov

Danmarks største stadion forbliver hjemmebane for det danske landshold frem til 2022.

DBU har haft åbent for udbud for at finde en hjemmebane til det danske landshold i perioden fra 2020 til 2022, og flere har vist interesse, men det er altså Parken Sport & Entertainment, DBU i sidste ende har valgt at lave en aftale med.

Aftalen indebærer, at Telia Parken skal være vært for minimum syv-otte kampe i perioden, og det vil altså sige, at langt de fleste landskampe skal spilles i København. De resterende to-tre kampe i VM-kvalifikationen og Nations League kan spilles på andre stadions. Udover kvalifikations- og Nations League-kampe er der mulighed for at afvikle to-fire venskabskampe i perioden. Placering af disse kampe besluttes senere.

Læs også:Tæt på udsolgt: Folk strømmer til topbrag i Superligaen

- Telia Parken skaber fantastiske rammer for Herrelandsholdets kampe med op til 37.000 fans på lægterne, og vi glæder os meget til minimum 7-8 kampe derinde. Samtidigt er det godt, at vi i samme periode kan spille kampe andre steder, så fans fra hele landet får en tæt relation til Hele Danmarks Herrelandshold. Vi er meget glade for, at Herrelandsholdet kan samle fans på forskellige stadions i landet til spændende kampe i Nations League, VM-kvalifikationen og venskabskampe, siger Kenneth Reeh, der er administrerende direktør i DBU.

Også hos Parken Sport & Entertainment er der glæde over aftalen med DBU.

- Vi har altid været meget stolte over at lægge hus til de største danske landskampe, og vi ser frem til at fortsætte den mere end 100 år gamle tradition med landskampe i Telia Parken i København, siger Bo Rygaard, der er formand i Parken Sport & Entertainment, og fortsætter:

Læs også:Nye stadionlys i Parken: Lever op til højeste internationale standard

- Vi har i samarbejde fået lavet en god og fleksibel aftale for dansk fodbold og ikke mindst for de danske landsholdsfans. Vi har også en klar intention om at styrke relationen yderligere og ser det her som næste skridt i et langt samarbejde mellem os og DBU i fremtiden.

I den igangværende EM-kvalifikation var Telia Parken udsolgt til opgørene mod Irland og Schweiz. 

Læs også:Discovery angriber YouSee: Konkurrenceforvridende og diskriminerende

Læs også:Ingen løsning i år: Superliga-kampe og landsholdet forsvinder fra YouSee

Læs også:Divisionsforeningen: TV-konflikt giver størst problemer for Yousee

---------------------------

Se FC København i den afgørende Europa League-playoff mod HNK Rijeka på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus