• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Victor Risager

Analytiker fortsætter på landsholdet

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Analytiker Mounir Akhiat forlænger med landsholdet og skal fortsat være analytiker, oplyser DBU på sin hjemmeside.

Af Victor Risager

I de forgangne dage har DBU præsenteret dele af den stab, der skal hjælpe Kasper Hjulmand i hans rolle som landstræner, og nu er endnu en del af staben på plads.

Siden 2016 har Mounir Akhiat været det danske landsholds analytiker, og den rolle fortsætter han med at besidde. Det bekræfter DBU på sin hjemmeside, hvor de skriver, at hans ansvar er at analysere modstandere, træningssessioner og mere.

Læs også:Kofod efter frisparkskasse: Blev inspireret af Marcondes

Kasper Hjulmand glæder sig over, at Mounir Akhiat fortsætter på landsholdet, da data, analyse og des lignende er en stigende del af fodbolden. 

- Data og analyse er vigtige grundpiller for os, og det er generelt en kompleksitet, vi skal forsøge at bryde ned i fodbold. Der sker meget i forhold til teknologi, kunstig intelligens og data, både i verden generelt, men også i fodbolden, og vi skal være med, knække koden og udnytte de muligheder, der er.

Læs også:Solbakken: Fischer bliver klar til Randers

- Så jeg er meget glad for, at Mounir fortsætter på holdet, da jeg anser ham for at være en stor kapacitet, som også bliver vigtig i vores videre arbejde med at udvikle området. Der kommer Mounir til at være helt central, ligesom han naturligvis også skal arbejde målrettet med de mere kamprelaterede data som en del af vores beredskab frem mod kampe og samlinger, siger Kasper Hjulmand ifølge DBU’s hjemmeside.

Foruden Mounir Akhiat har DBU tidligere på ugen bekræftet, at Lars Høgh fortsætter som målmandstræner på landsholdet. Ebbe Sand Ismael Camenforte López er endvidere blevet præsenteret som henholdsvis angrebstræner og fysisk træner. 

Læs også:FCK må undvære fire profiler mod Lyngby

Læs også:Optakt: Esbjerg fB - AaB

Læs også:Celta-holdkammerat: Sisto er en stor spiller