• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

Anføreren forsvarer Eriksen: Vi kan ikke forvente, han scorer to hver gang

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Det danske landshold kom ikke frem til meget mod Georgien, men det er ikke kun Christian Eriksens skyld, siger Simon Kjær. De andre kan ikke regne med, at han redder holdet i alle kampe.

Af Anders Dehn

Spillerne prøvede og prøvede, men de kunne ikke nedbryde Georgiens defensiv søndag aften. Så EM-kvalifikationskampen i Tbilisi endte, som den begyndte: med 0-0 på måltavlen.

I den slags situationer plejer Christian Eriksen at frelse Danmark med en scoring eller en frispilning, men begge dele udblev mod Georgien. Det er dog ikke kun Eriksens skyld, mener anfører Simon Kjær.

Man kan ikke regne med, at han ordner sagerne, hver gang Danmark er i problemer.

Læs også:Utilfreds Braithwaite: Vi truer ikke Georgien nok

- Selvfølgelig er vi afhængige af Christian, og det lever han også meget op til. Der er meget, der går gennem hans fod. Han prøver at kreere plads, og det er ikke for sjov, han slår forsvarskæden fra side til side, og forsøger at gøre dem trætte, siger Kjær ifølge Ekstra Bladet.

- Med fem procent mere og lidt held kommer han også til chancer i dag eller nogle situationer, hvor han kan afgøre det. Men sådan er fodbold. Christian er kun et menneske. Jeg siger ikke, han spillede en pissedårlig kamp, men vi kan ikke forvente, at han scorer to mål og laver to assists hver gang.

Læs også:Tomasson savnede kreativitet af de danske spillere

Christian Eriksen roste selv georgierne efter kampen. De havde forsvaret sig langt bedre end i 5-1-kampen i Parken i juni.

- I dag var vi ikke så skarpe på afslutninger, og vi havde nok heller ikke ligeså mange, som vi havde i Parken. Cadeau til Georgien for at lukke ned for det, sagde han.

Med det ene point i Tbilisi forbliver Danmark på andenpladsen i EM-kvalifikationsgruppe D. Schweiz på tredjepladsen har dog spillet én kamp færre og kan overhale Danmark, hvis holdet vinder det opgør, det har til gode.

Læs også:Højbjerg: Vi mistede måske tålmodigheden

Læs også:Højbjerg: Vi mistede måske tålmodigheden

Læs også:Tomasson savnede kreativitet af de danske spillere

Superliga

Mere Superliga

Fokus