• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Kenneth Jensen

Billetsalget til EM i Danmark er åbnet

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Det er muligt at ansøge om billetter til EM i 2020, der blandt andet spilles i Danmark.

Af Kenneth Jensen

Om et år spilles der EM i flere europæiske lande - blandt andet i Danmark - og UEFA har nu åbnet for den første fase af billetkøbet.

Der kan fra den 12. juni frem til den 12. juli ansøges om billetter til EM i 2020, hvor der altså spilles fire kampe i Telia Parken i København - tre puljekampe og en enkelt ottendedelsfinale. Danmark deltager i to af puljekampene, hvis Åge Hareides mandskab formår at kvalificere sig.

Billetterne sættes til salg i tre faser, så allerede nu sætter man en del af billetterne til salg, og til december bliver yderligere omkring 12.000 sat til salg, skriver DBU på sin hjemmeside.

Det er ligegyldigt, hvornår man i perioden fra 12. juni til 12. juli ansøger, da der bliver trukket lod blandt ansøgerne.

- Billetsalget til EURO 2020 er anderledes, end danske fans er vant til. Det går i gang allerede et år før kampene - og før kvalifikationen er afgjort. Derfor er det vigtigt at få så mange danskere som muligt til at smide deres lod i puljen med det samme, da interessen fra hele fodboldeuropa er enorm. På den måde er der større chance for, at Herrelandsholdet får en stærk opbakning til EM med et rød-hvidt klædt Parken i ryggen, siger Lene Kryger, managing Director for EURO 2020, til DBU's hjemmeside.

Fakta om EURO 2020-billetsalget til kampene i Telia Parken:

- Fase 1: Ansøgningsperiode den 12. juni til 12. juli 2019 for alle fans - danske som udenlandske - til cirka en tredjedel af billetterne.
- Fase 2: I december (efter EM-kvalifikationen) sættes cirka 5.000 billetter til salg til danske fans i et prioriteret salg, HVIS Danmark har kvalificeret sig.
- Fase 3: I marts (efter Nations League) sættes de resterende billetter til salg. Her er der åben kamp om billetterne.
- Som dansk fan er der en lille risiko for at få billet til den puljekamp, som Danmark ikke er en del af.

Man kan læse meget mere om billetsalget her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.