Braithwaite prikkede Danmark til EM i uskøn affære

En scoring af Martin Braithwaite var nok til at sikre Danmark 1-1 i mandagens skæbnekamp mod Irland. Det betyder, at det danske landshold er kvalificeret til EM 2020.

Mandag aften skulle Danmarks EM-skæbne afgøres.

Åge Hareides tropper havde atter mulighed for at afgøre sin egen skæbne i Irland, men det danske landsholdet fik bestemt ikke nogen heldig start på kampen.

Selve spillet på banen var ingenlunde prangende, og en chancefattig første halvleg havde derfor to danske skader som sine højdepunkter.

I det 13. minut måtte Thomas Delaney først udgå. Dortmund-spilleren vred om, hvorfor han blev erstattet af Pierre-Emile Højbjerg.

Et kvarters tid senere var der problemer igen, og denne gang var det Andreas Cornelius, den var gal med. Det lignede, at angriberen havde fået en forstrækning i baglåret, og så blev Kasper Dolberg i stedet sendt på banen.

Conor Hourihane fik få minutter senere en god mulighed for at passere Kasper Schmeichel. Efter en tilfældighed fik midtbanespilleren plads til at trykke af i feltet, men afslutningen sad lige på den danske keeper.

Derfor stod det også 0-0 efter de første 45 minutter.

Danmark var dog ikke alene om at blive ramt af skader, og John Egan måtte forlade banen i pausen efter en kollision med Andreas Cornelius i første halvleg. Ciaran Clark gik derfor ind i værternes centrale forsvar til anden halvegs start.

Det danske spil var kampen igennem præget af mange boldtab, og efterhånden som anden halvleg skred frem, intensiverede Irland sit pres.

Det betød, at irerne havde en række optræk til chancer og kom frem til flere halvfarlige dødboldssituationer. I det 68. minut blev midtbanespilleren Conor Hourihane desuden udskiftet til fordel for angriberen Callum Robinson.

Men det begyndte samtidig at åbne sig op i den anden ende, og efter 73 minutter kom den forløsende scoring.

Henrik Dalsgaard trak ind i banen fra højre side og slog med sit kolde venstreben et indlæg ind i det irske felt. Her kom Martin Braithwaite løbende, og han fik lige nøjagtig sat spidsen af støvlen på bolden.

Det var nok til at snyde Darren Randolph i buret, og Danmark var således foran med 1-0.

I det 82. minut forsøgte Mick McCarthy sig med en indskiftning af Sean Maguire, og kort efter blev Andreas Christensen sat på banen i stedet for Lasse Schöne.

Og Chelsea-stopperen kunne se Matt Doherty heade spændingen tilbage i opgøret ikke længe efter. 85 minutter var der spillet, da backen steg til vejrs ved bagstolpen og stangede Enda Stevens indlæg i nettet.

Pludselig stod det 1-1, og så blev det for alvor nervøst til sidst.

Men danskerne holdt stand, og så kunne jublen bryde løs. Danmark havde sikret det ene point, som var nok til at kvalificere sig til EM 2020.

I den anden kamp i gruppen vandt Schweiz 6-1 over Gibraltar, og Danmark må derfor nøjes med andenpladsen.