• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Mikkel Sloth

Buffon fortryder kun at have svigtet Italien

Buffon fortryder kun at have svigtet Italien
Marco Luzzani/Getty Images

Gianluigi Buffon er mere skuffet over at have svigtet det italienske folk, end at slutte landsholdskarrieren med at misse VM

Af Mikkel Sloth

Sverige overraskede ved at slå Italien over to kampe i playoff om en billet til næste års VM. Dermed går Italien glip af sin første VM-slutrunde siden 1958. Den legendariske målmand Gianluigi Buffon bekræftede efter kampen sit stop på landsholdet, hvorfor kampen mod Sverige viste sig at blive hans sidste i landsholdsregi. Men det var ikke Buffons fokus, da han snakkede med italienske Rai Sport efter kampen.

- Det er skuffende. Ikke for mig, men for fodboldbevægelsen, for vi fejlede i noget, som kunne have været rigtig vigtigt for dette land. Det er det eneste jeg fortryder. Jeg fortryder i hvert fald ikke, at jeg stopper min karriere, for tiden går, og det er det rigtige at gøre. At min sidste landskamp faldt sammen med fiaskoen ved ikke at kvalificere sig til VM, er bare en skam.

Selvom den 39-årige Buffon ikke længere selv skal være en del af det italienske landshold, ser han lyst på fremtiden for gli azzurri. På trods af skuffelsen mener han, at der er kvalitet i den næste generation.

- Der er bestemt en fremtid for italiensk fodbold, for vi har stolthed, evner og målbevidsthed. Efter dårlige resultater formår vi altid at finde en måde at rejse os på. Jeg efterlader et talentfuldt landshold, der nok skal udtrykke sig i fremtiden, blandt andre Gigio Donnarumma and Mattia Perin.

Det er en æra, der er slut med Gianluigi Buffons landsholdsstop. Men selvom den slutter med en VM-skuffelse, kan han alligevel se tilbage på en succesfuld landsholdskarriere. Det blev blandt andet til EM-sølv, og tilbage i 2006 den ultimative triumf, da han var med til at vinde VM for Italien.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: OB - AaB

OB har tabt tre kampe i træk og mærker presset i en svær sæson-afslutning, hvor det mandag aften gælder AaB, der ikke har tabt i de seneste tre runder.

Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Brøndby var inde i en god periode, men har siden tabt et par kampe i streg. Nu venter så et opgør mod FC Midtjylland, der håber på at kunne trække yderligere fra i toppen af Superligaen.