• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Victor Risager

Chiesa og Pellegrini sikrede italiensk sejr mod Spanien

Italien sikrede sig en vigtig sejr over Spanien i deres første kamp ved U21-EM.

Af Victor Risager

Federico Chiesa var den store profil for Italien, da han med to mål var med til at sikre de italienske værter en 3-1-sejr over Spanien i deres første kamp ved U21-EM. 

Spanierne kom til gengæld bedst fra start, og de sad på spillet i starten, hvor de også kom foran. Ni minutter efter startfløjtet bragte Real Madrids Dani Ceballos nemlig spanierne foran, da han sendte et smukt langskud op i krydset.

Læs også: U21-EM Startopstillinger: Store profiler med for Italien og Spanien

Efter en nervøs start fik italienerne kæmpet sig tilbage i kampen, og i slutningen af første halvleg fik Federico Chiesa bragt balance i regnskabet. Fiorentina-profilen driblede ind i feltet og sparkede bolden ind i nettet fra en skarp vinkel med det, der lignede et indlæg.

Men mens nogle profiler imponerede, måtte en af Italiens store talenter desværre udgå med en skade. Roma-profilen Nicolo Zaniolo måtte således forlade banen på en båre umiddelbart før pausen.

Efter pausen fik Italien dog alligevel bragt sig foran, og igen var det Chiesa, der stod for scoringen. Bolden endte tilfældigt for fødderne af Chiesa i midten af feltet, og herfra kunne italieneren nemt sende bolden i mål.

Ti minutter før slutfløjtet kunne italienerne tage endnu et skridt mod sejren, da Spaniens Carlos Soler rev Lorenzo Pellegrini ned i feltet, og dommeren dømte straffespark til Italien. Det tog Pellegrini sig selv af, og han var stensikker fra ellevemeterpletten. Det blev kampens sidste mål. 

Sejren betyder, at Italien rykker op på førstepladsen i gruppe A, hvor Polen, ligesom Italien, også har tre point. I næste runde møder Italien Polen, mens Spanien møder Belgien. 

Superliga

Optakt: AGF - Silkeborg IF

AGF har tidligere haft en tendens til at sætte hold, der er dårligt kørende, i gang. Men gentager det sig søndag efte...

Mere Superliga

Fokus