Juan Antonio Pizzi mener, at det nye VAR-system påvirkede hans hold, da de fik et mål underkendt.

Chile mødte i går aftes Cameroun i en kamp, hvor det chilenske mandskab fik et mål annuleret for offside. Ifølge den chilenske træner, Pizzi, så påvirkede dommen hans mandskab. Målet blev annuleret efter en kort jubelscene, da videodommeren mente, der var offside.

De sydamerikanske mestre kom foran 1-0 i første halvlegs overtid ved Eduardo Vargas, men videodommeren dømte kort efter angriberen offside i en noget kontroversiel dom, som var svær at se.

I slutningen af anden halvleg fik Vargas igen bolden over streget, men denne gang godkendte videdommeren målet efter at have set en situationen igennem, hvor der var tvivl om, hvorvidt Alexis Sanchez var offside i opbygningen til målet.

Pizzi erkender, at følelserne var blandede på grund af VAR-systemet, og at det havde en effekt på spillernes mentalitet.

- Jeg tror systemet skal have tid. Hvis jeg har ret, så prøver vi systemet af nu, så det er svært, da vi ikke er vant til det i fodbold.

Selvom han gerne vil give systemet tid, så påvirker systemet spillerne, som ikke er vant til det.

- I slutningen af første halvleg kunne vi have ført 1-0, men 20 minutter var det stadig uafgjort, og det gjorde spillerne skuffede. Det er sandt, at det tilføjer lidt usikkerhed, men det er fordi, vi ikke er vant til det.

- Det er sandt, at situationen måske havde en betydning på vores indsats i anden halvleg. Det var en fair beslutning, men det er en svær situation, hvor målet, før denne turneing, ikke ville have været annuleret.

På trods af at systemet får roser med på vejen, så har det også en negativ side.

- Den eneste negative kommentar, som jeg har er, at det er svært for spillerne ikke at vise følelser under kampen. Selvom beslutningen var rigtig, så har det en påvirkning på spillerne.

Bayern Münchens Arturo Vidal, som protesterede kraftigt efter det annulerede mål, var ganske diplomatisk i sit svar efter kampen.

- Det er første gang, at vores hold har spillet med denne nye teknologo, og da vi var på banen, blev vi meget bekymrede. I øjeblikket er det ikke nemt at accepter, men det er fair, og det vil blive brugbart.

Chile vandt i øvrigt kampen mod Cameroun 2-0 og sikrede sig dermed et godt udgangspunkt til videre avancement.

SENESTE NYT...
OP | NED