• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Andreas Arp

Christian Eriksen: Bliver svært for DBU at finde nye spillere

Foto: Getty Images

Den danske landsholdsstjerne Christian Eriksen forudser, at DBU får svært ved at stille et alternativt landshold til kampene mod Slovakiet og Wales i denne uge.

Af Andreas Arp

En konflikt har længe ulmet under overfladen i forbindelse med forhandlingerne mellem DBU og Spillerforeningen om en ny landsholdsaftale for Herrelandsholdet, og nu er uenigheden nået et niveau, hvor denne uges landskampe mod Slovakiet og Wales er i reel fare for at blive aflyst. 

Det står klart efter en weekend, hvor DBU først indstillede forhandlingerne og siden betragtede spillernes tilbud om et forlænge den gamle aftale med en måned som et afbud. De to parter har haft flere måneder til at blive enige om en ny aftale, efter at den forrige udløb efter VM-slutrunden, men det er endnu ikke lykkedes. 

Læs også: DBU bekræfter: Ingen Hareide mod Slovakiet og Wales

DBU har derfor meddelt, at man vil forsøge at samle et alternativt landshold til denne uges to landskampe, mens landstræner Åge Hareide og assistenttræner Jon Dahl Tomasson har fået ferie fra kampene. 

Den danske landsholdsstjerne og medlem af Spillerrådet i Spillerforeningen Christian Eriksen tror dog ikke på, at DBU får held med at overtale andre spillere:

Læs også: DBU jagter spillere: Sender brev til Superliga-klubber

- Det kan godt være, at DBU forventer, at det er nemt at finde helt nye spillere til landsholdet. Men jeg er sikker på, at alle vi danske spillere er enige i, at det bliver svært. Fodbold er en holdsport, og vi forstår alle sammen, hvor vigtigt det er at stå sammen som et hold.

- Vi ved, at alle spillere forstår, at vi går efter en kollektiv aftale for dansk fodbolds skyld. Vi kæmper i forhandlingerne for vore fundamentale rettigheder også for kommende landsholdsspillere - og ikke for at få flere penge, siger Christian Eriksen på vegne af Spillerrådet til Ritzau. 

DBU har ifølge DR sendt et brev ud til Superliga-klubberne, hvori man beder klubbernes spillere om at melde sig klar til kampene eller ej inden kl. 15.00 mandag eftermiddag.

Kampene mod Slovakiet og Wales er programsat til at blive spillet onsdag og søndag i denne uge. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus