• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Kenneth Jensen

Cornelius blev skiftet efter 32 minutter: Det har jeg ikke prøvet før

Cornelius blev skiftet efter 32 minutter: Det har jeg ikke prøvet før
Foto: Getty Images

Danske Andreas Cornelius fik ikke den bedste optakt til Danmarks landskamp mod Montenegro på torsdag: Angriberen blev udskiftet i første halvleg af opgøret mod Juventus søndag.

Af Kenneth Jensen

Der er kampe, som man bare ønsker går i glemmebogen, og kampen mod Juventus søndag aften var formentlig sådan en kamp for Atalanta-angriber Andreas Cornelius.

Den tidligere FC København-topscorer startede inde mod den italienske storklub, men allerede i første halvleg blev Andreas Cornelius udskiftet.

Atalanta var bagud 0-2, og selv om klubben kom på 1-2, blev Cornelius pillet fra banen et minut senere - bare 32 minutter inde i kampen.

- Nej, altså det er jo aldrig et godt tegn at blive skiftet ud så tidligt, men jeg ved det ikke. Det var nok en blanding af, at jeg ikke gjorde det godt nok, og at vi skulle lave en taktisk udskiftning for at sætte en helt anden type ind, som er mere kant, så vi spillede uden angriber i en periode. Det var nok en blanding af de to ting. Det er selvfølgelig også en svær opgave at spille mod Juventus, og vi er et hold, der ikke er lige så gode som Juventus, og derfor kom vi under et stort pres, og vi var alle pressede i de første 30 minutter - ja, måske hele første halvleg. Det var svært for mig, siger Andreas Cornelius.

Angriberen, der nu er med landsholdet og lader op til torsdagens vigtige landskamp mod Montenegro, havde selvsagt andre drømme for kampen.

- Jeg havde da håbet på at lave to kasser, og at vi så vandt kampen, men sådan er fodbold jo, og der er gode og dårlige kampe. Jeg tager det stille og roligt, siger han.

Selv om det ikke lige blev den kamp, som Cornelius havde håbet på, kan han se tilbage på nogle ganske fine måneder i det italienske, som han skiftede til denne sommer fra FC København. Angriberen har fået okay med spilletid og kæmper som altid godt i kampene. Og ja, så må man også bare acceptere den tidligere udskiftning, når det taktisk giver pote at skifte: Atalanta kom helt tilbage og fik 2-2 med fra kampen.

- Jeg er glad for det point. Vi har været stabile i år og fået mange point, selv om vi startede lidt dårligt og tabte to kampe til Roma og Napoli. Resten har vi fået point i eller vundet, og vi har mødt mange gode hold og har spillet i Europa League. Så som hold er vi startet godt, og jeg synes også selv, at min start har været fin på trods af i går, siger han.

- Jeg tror, at man bliver bedre af at blive på banen, men altså det er så bare en anden oplevelse, og jeg har ikke tidligere prøvet at blive skiftet ud før pausen. Men jeg er ikke den eneste, der har prøvet det.

Hvis man skal se det fra et positivt lys, glæder landstræner Åge Hareide sig nok over, at det er en frisk Andreas Cornelius, der møder ind i landsholdslejren denne gang.

- Det positive er, at jeg er klar til torsdag, kan man sige, siger Andreas Cornelius.

Andreas Cornelius ventes at starte inde for Danmark i landskampen mod Montenegro - om det så bliver som forreste angriber eller som en højre wing, der når Danmark har bolden trækker ind som en angriber, må vi vente at se.

Superliga

Optakt: AaB - SønderjyskE

Det er op ad bakke for AaB, der skuffede i premieren mod Lyngby og har mange på skadeslisten. SønderjyskE står med go...

Mere Superliga

Fokus